30-12-2019: Trintelen uitwaai ritje

Gevoelstemperatuur rond het vriespunt op de laatste rit van B groep van TC Elsloo en ondanks en/of dankzij de goedbedoelde opmerking op de WhatsApp, of het bij lage temperatuur fietsen wel gezond is voor je lijf en leden, trekken Pe, Piet, Ger M en Frans P er op uit voor een uitwaai-rit. Op voorspraak van Piet naar Vaalsbroek. Hoewel dit bij de anderen gefronste wenkbrauwen ten gevolgen heeft springt Piet hier op in door te verklaren dit zo vlak mogelijk te coördineren. Als we via Catsop naar Beek en van hier uit naar Genhout  ons op temperatuur fietsen, daarbij vergezeld door een fraai schijnend zonnetje, staat niets een fijn ritje vandaag in de weg. Maar met het oplopen van de kilometers stijgen ook de hoogtemeters en omdat het beste er van af is op het eind van het jaar plus het feit dat we er toch een uitwaai-ritje van willen maken besluiten we af te zien van de geplande rit en zoeken we na circa 30 km in de buurt naar een pauzeplaats. Trintelen en de Bernardushoeve zijn de dichtstbijzijnde locatie, wat inhoud dat dit zonder uitzondering de minst opgeleverde kilometers van TC Elsloo voor de pauze de boeken in kan.

De terugweg op zijn Piets, wat inhield dat er toch nog klimmetjes overwonnen moesten worden en verschillende verrassingsstraatje ons pad kruisten, voor we over het nieuwe fietspad van Itteren naar Elsloo enigszins uit kunnen waaien naar een prima rit, met misschien voor de tijd van het jaar iets te veel hoogtemeters, wat we maar rangschikken onder het mom in de winter wordt de basis gelegd voor het nieuwe seizoen. 

Mannen bedankt tot de volgende ronde.

Bij deze ook dank aan het bestuur van TC Elsloo en de routeleiders die het mogelijk maakten weer te genieten van geweldige fietskilometers van en met elkaar.

Rest me nog  allemaal een Gezond en Sportief 2020 toe te wensen. Enne gooije roetsj.

 

Afstand = 64 km            Hoogtemeters = 522 mtr            Gemiddelde = 23 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/4382948250

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb