Informatie

Wie zijn we:

Tourclub Elsloo werd opgericht in het najaar van 1978 door een 30 tal enthousiaste fietsers. De herkomst van de leden is divers, van Brunssum tot Geleen. Het ledental van de club schommelt de laatste jaren rond de 50 leden, zowel heren als dames.

Onze ritten:

Er zijn meerdere dagen dat gefietst wordt, op maandag - woensdag - zaterdag en zondag.

We hebben een aantal niveaugroepen, iedereen kan naar zijn of haar niveau of ambitie terecht. Er is een groep die vooral het meer vlakke landschap opzoekt. Een andere groep trekt vooral ook de heuvels in. De snellere groep rijdt vooral op de zondagmorgen. Ook in de winter fietsen we door, met gepaste afstand en snelheid. Verderop de dagen en tijden dat we fietsen. Uiteraard wordt tijdens onze tochten ook de tijd genomen voor een kopje koffie onderweg.

Periodiek wordt er een langere tocht gereden naar bv Eupen, Banneux. Bij voldoende belangstelling organiseren we meerdaagse tochten, bv driedaagse naar de Veluwe, en weekendje in de Vogezen of Alpen onder begeleiding van eigen route leiders prachtige tochten te maken.

Fietsgroepen
 Vertrektijd
Zondag      (A groep)

08.30 / 09.00 *

Zaterdag    (B en C groep)
10.00
Maandag    (B groep)
10.00
Woensdag  (B en C groep)
10.00

*   Zondag: van 1 mei - 1 oktober vertrek om 08.30 uur, s'winters vertrek om 09.00 uur


Daarnaast onze jaarlijkse familiedag en nieuwjaarsreceptie om de contacten met elkaar en de partners te verstevigen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Sluit vrijblijvend aan bij een van onze ritten, proef de sfeer en kijk of het je bevalt. Hier meer informatie over contributie, aanschaf tenue en aanmeldingsformulier.

 

Onze huisregels:

  1. Voor je eigen veiligheid: helmdraagplicht.
  2. Gedraag je als een waardig clublid: wikkels en oude binnenbanden in de achterzak, groet wanneer een auto stilhoudt om ons de ruimte te geven.
  3. Heeft iemand moeite met het tempo, of zijn er achterblijvers, geef een seintje of een gil naar voren zodat het tempo aangepast kan worden.
  4. Indien iemand eerder wil "uitstappen" moet hij dit voor aanvang van de rit melden bij de routeleider. En tijdens de rit, geef een seintje aan de routeleider als je de groep verlaat.
  5. Aan het einde van een klim, boven wachten tot iedereen weer bij elkaar is en op adem om verder te kunnen gaan.
  6. Samen uit - samen thuis - en dit met voldoening over de mooie tocht die we samen hebben volbracht

 

Nog meer informatie:

tenuekort.jpg  tenuelang.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb