29-12-2019: De Naamse Steen, een aanrader

De laatste zondag van het jaar kent een koude start, minus drie, maar droog en open weer. Dit trekt zes renners die zich niet laten afschrikken: Frans T en J, Piet, Martin, Silvio en Henk.
We gaan weer eens een andere richting uit, noordoost: naar de nieuwe fietsbrug bij Schinveld die je al vanuit de verte toelacht. Bovenop een kunstwerk, lijken wel op elkaar gestapelde dozen. Maar schijn bedriegt, je zou er een Lotusbloem in moeten herkennen. De velden zijn bevroren, een wit schijnsel van alle kanten, met het zonnetje erop ..... een erg mooie afsluiting van het jaar.

De pauze genieten we in De Naamse Steen, bij de spoorovergang 't Laar onder Nuth. Niet te verwarren met de Blauwe Steen, de kantine van de manege in Vink, trouwens ook een leuke plek om te pauzeren bij een wandeling. Maar de Naamse versie is een nieuwe plek voor ons, maar ..... is het open? We steken de neus om de deur ..... hoewel nog niet geopend zijn we welkom voor een bakkie koffie .... we boffen. De grote lobbes van een hond doet veel harten smelten, evenals de baby van drie maanden. De Vogezen komen ook dichterbij, wordt een lang weekend ergens in Juli. We wachten nog effe de definitieve datum van Lions af en dan vastleggen.
De koffie is lekker, de taart verleidelijk, een aanrader om nog eens terug te komen.
Via enkele lusjes weer terug op honk na ca. 55 km. 

Tot volgend jaar, geniet van de roetsj.

Hier de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4381302169

MDG-Lotusbloem-2.png