17-11-2019: De verloren handschoen

Een koude zondagmorgen, minus 3 om 9 uur, maar dat weerhoudt Piet C, Frans T en J, Martin en Henk er niet van om zich goed in te pakken en naar het vertrek te komen.

Het plan is om de Groene Loper op de zoeken boven de snelwegtunnels in M'tricht. Op dit vroege uur is het wel erg rustig op deze mooie boulevard. Aan het einde kost het wat moeite om over te steken naar de Hoge Weerd, de weg naar Eijsden. Een plaspauze en tijd om bij te praten ... over dat Piet een van z'n handschoenen kwijt was geraakt bij het wegzetten van z'n fiets bij de kerk in Banholt, in de cafe merkt Pietb dat ie er eentje mist, naar buiten of ie bij de fiets ligt, niet dus, een raadsel ... Ger H komt in de verte aanfietsen, en hij pikt aan bij ons groepje. We vervolgen onze rit, via Geertruid naar pauzeplaats Banholt.

En als bij toverslag ... Piet z'n verloren handschoen prijkt glorieus op een van de pieken van het hekwerk ... het blijft een raadsel. De pauzepraat gaat over wilde winterkost, ofwel de smaak het wilde zwijn - het hert - de ree. Smaakt allemaal verschillend, scheelt ook of je een jong beest of een ouwe taaie op het bord hebt liggen. En vooral .. afkomstig van een hertenfarm in Australie of in het wild geschoten. De tijd vliegt voorbij, en we pakken onze biezen. Na 67 km weer terug in Elsloo.

Vanmiddag intocht van de Sint en Max in Brazil.

De rit: https://connect.garmin.com/modern/activity/4259774444