06-12-1-2019: Zutendaal, een eigenaardig medicijn

Met een weersvoorspelling welke vele kanten uit kon gaan en na beperkt app-verkeer op vrijdagavond, meldden zich toch 5 mannen op het plein. Natuurlijk Hub; benieuwd wat er was gebeurd als hij had afgemeld; Frans J. Jan C.; Ruud en Sjraar. Even wordt met de aanwezigen van de C-groep teruggeblikt op de mist-ritten van afgelopen woensdag. Vaak hebben de thuisblijvers ongelijk, maar mijn indruk was dat zij het dit keer wel bij het juist eind hebben gehad.

Enkelen van ons willen graag om uiteenlopende redenen op tijd thuis zijn en dus stelt Hub “Zutendaal” voor met een korte route retour. Via bekende en onbekende paden voert hij ons naar Zutendaal. Een ritje in het najaar kent, net als een voetbalwedstrijd wel eens weinig opwindende momenten, zo ook deze keer. Meest in het oog springend was het ongemak van een rammelend spatbord van Frans vanwege een verloren moertje.

Een fietsenwinkel blijkt in Genk ver weg; zo ook in Zutendaal; toch een beetje merkwaardig in fietsland België. De plaatselijke horeca in Zutendaal heeft veel te bieden maar geen moertje of tie-wrapje. Dus rammelend verder. Bij een gemiddelde leeftijd van 65+, blijkt dat ook onze lijven langzaamaan wat beginnen te rammelen. Vrijwel de gehele pauze wordt besteed aan (adviezen over) medicijngebruik. Mijn indruk is echter dat het medicijngebruik een positieve invloed heeft op de conditie. Neen, we gaan hier geen verkeerde conclusies aan verbinden!!!

Op de heenweg drukten de vele smalle bos-fietspaadjes, of is het fiets-bospaadjes, het tempo, maar op de terugweg wordt er meer uit de kast gehaald. Frans toont aan waarom hij bij de A-groep fietst; Jan - inmiddels helemaal ingeburgerd; schuwt het kopwerk niet en Ruud laat iets van zijn power zien op de kleine hellinkjes.

Mooi op tijd zijn we terug in Aelse en is er nog tijd voldoende om te verhuizen; te verven of bezoek te ontvangen. Kortom fietsers en thuisfront helemaal tevreden.

Mannen bedankt en tot volgende keer.

 

Hierbij de link naar de route https://connect.garmin.com/modern/activity/4317787500  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb