04-12-2019: Maasbracht - de zon tegemoet

Grote groep aan de kerk, koud. Van de B groep zijn er Hub, Frans J en P, Ger M, Pé, Jan C en Henk. De C gaat naar de Einsamen Herzen. Vlakke rit naar Maasbracht via omwegen. Onder aan de kanaal is het erg mistig dus we blijven ‘boven’. Ik geniet nog even van de mooie aanblik vanaf de Scharberg, de zon, herfstbladeren, nevel over het kanaal .. maar niet iedereen waardeert dit, hoofd diep tussen de schouders, bivakmuts, kouder wordende vingers.
Mooi binnendoor en achterom via Born - Dieteren - Echt - St Joost, het lijkt wel of de mist ons blijft achtervolgen gaande de rit ... maar de vingers voelen na een tijdje niet meer koud ... is de temp onmerkbaar toch opgelopen? of gevoelloos geworden? In Maasbracht natuurlijk naar onze standplaats 't Wiel.
Gezellig aan de ronde tafel bij het raam en naast de verwarming, waar de koude en vochtige kleding wordt uitgestald.
Een artikel in de krant, het gesprek debat voert via een omweggetje - het vertrek van Sybesma bij DSM - naar de teloorgang van het onderwijs en de zorg ... afbraak regeringen, treurigheid troef, zou het sombere mistige weer ons in de stemming hebben gebracht? De kastelein voet het goed aan en sponsort ons met een extra wafeltje, voor onderweg, zegt ze. Trouwens, ze heet Ellie, en staat al 50 jaar achter de tap zag ik in de Limburger, hieronder is ze te zien in feesttenue. Volgende keer moeten we haar feliciteren, toch?
Bij vertrek .... een stralende zon, komt toch nog goed. Via Montfort en Maria Hoop via het fietspad door Ijzeren Bos naar Nieuwstad op souplesse weer huiswaarts. Als toetje gaan we bij Motel vd Valk Urmond over de hangbrug door het Heidekramppark, vroegere de gips-deponie van DSM. Een mooie rit, niet meer verwacht, maar toch nog de zon tegemoet. Na ruim 80 km weer terug op honk.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4312730051

foto Ellie Gubbels

 

fiets- en voetgangersbrug Heidekamppark Stein, brugontwerp met asymmetrische v-vormige pyloon, houten handregel en slank stalen wegdek, ontwerp door ipv Delft