21-02-2020: Losse flodders naar Zutendaal

De zaterdaggroep trekt er tegenwoordig ook wel eens op vrijdag op uit, ligt o.a. aan de weersvoorspelling, we zijn zo flexibel als wat. Dus, hou de groepsapp in de gaten! Vandaag weer een goede opkomst, Hub, Frans P, Ger, Pe, Piet C, Sjraar, gastrijder Har en Henk.

Zutendaal is het doel van de dag, veel door de bossen waardoor we weinig last van de wind hebben. Nog wel een belevenis: na de klim van de Duivelsberg naar Zutendaal, horen we knallen ... jagers? ... nog meer zware knallen .... rechts een lange afrastering met bordjes "schietterrein FN" ... hopelijk losse flodders. Natuurlijk weer op internet gesnuffeld, achter het hekwerk ligt een militair domein "Kwartier Wevelsmoer". Het Belgisch leger gebruikt de basis als opslag en vernietiging van munitie, gaat de basis mogelijk in 2020 sluiten. Maar blijkbaar wordt het ook gebruikt als schietterrein van wapenfabriek FN in Herstal.

De pauze in Zutendaal, allerlei goede adviezen over routes in de Vogezen en nog veel meer gaat over de tafel. Terug via Wiemesmeer en langs de drukke autoweg van Lanklaar naar Genk, bij Berg ad Maas het pontje over, en na 80 km terug in Elsloo.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4575211528

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb