17-02-2020: Harken tegen de wind naar Hoesselt

Maandag, een mooie maar winderige (4 BF) dag, en dat trekt maar liefst 9 manschappen naar de start: Frans P en J, Hub, Ger, Ruud, Piet, Jan, Henk en gastrijder Fred. Tegen de ZW wind in, en als je een liniaal op de kaart legt, wijst deze naar Hoesselt. En daar gaan we dus heen, in Maastricht via de Noorderbrug de Maas over en daar over de fiets-randweg en verder. Nadeel van dit stuk zijn de stoplichten ... als kop-rijder heb je alle alle aandacht nodig om de instructies van de routeleider op te volgen, waardoor je er wel eens eentje over het hoofd ziet, vergeving. De route voert verder over het plateau, waar de wind vrij spel heeft, hij komt van voor, van de zijkant, het is harken geblazen, wisselende kopmannen, zorgen dat je er niet vanaf waait. Tussen Lafelt en Vlijtingen, langs de Iers Kruisstraat, passeren we een monument. Navraag op google leert dat hier vroeger rond 1750 een grote veldslag heeft plaatsgevonden met duizenden slachtoffers ...... een impressie op de afbeelding hieronder.

Maar uiteindelijk arriveren we in Hoesselt ... waar ons vertrouwde 't Koffiehuisje gesloten blijkt te zijn (is idd op maandag altijd gesloten). Terug op naar Alden Biesen waar we gelukkig wel terecht kunnen.

De pauzepraat .... over hoe je fit blijft, je coördinatie en evenwichtsgevoel verbetert ... vorig jaar al eens aan de orde geweest, nl al staande op een been je kousen en je broek aantrekken ... vandaag een variant daarop, op een voet staande je tanden poetsen .... als ware je een ooievaar. En toen iets heel anders, elektrische auto's, het opladen daarvan vreeet stroom, de hele buurt gaat op zwart, effe mee wachten dus.

De terugweg in een rechte streep terug, via Waltwilder en Eigenbilzen. Na 75 km weer terug in Elsloo.

De route https://connect.garmin.com/modern/activity/4560544904

Maarschalk Maurits van Saksen bij de slag om Lafelt door tijdgenoot Pierre Lenfant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb