14-02-2020: Warsage - Aubel

Vandaag geen rit op een zaterdag maar om verschillenden reden op vrijdag. Nadat er afgelopen woensdag, met het stormachtige weer, verschillend werd gedacht over wel of niet fietsen met als resultaat veel thuisblijvers, maar toch ook vier vertrekkers. Vandaag 8 vertrekkers, waarvan er misschien een aantal aanwezig met schuldgevoelens over afgelopen woensdag, wie zal het zeggen. WhatsApp waarschuwt ons dat er in Beek nog iemand mee wil maar eerst zijn lekke band in de juiste toestand op zijn racefiets moet herstellen. 

Natuurlijk geen probleem voor de groep maken dat ommetje en pikken we hem gewoon op. Zodoende gaan we met 9 manschappen op pad voor een rit naar Aubel: Hub, Pe, Ruud, Frans P, Piet C, Jan C, Ger M, alsmede een al een tijdje gemiste Joep L en als laatste gastrijder Harrie C.

Opmerkelijk al bij het vertrek niet de vaste navigators Hub/Piet maar Hub met naast zich Frans die zich tijdens de gebruikelijke route via de Molenweg tot in Mesch zich maar blijft afvragen waar Piet blijft. Als Jan dan zijn steentje op kop bijdraagt gaan we op onderzoek uit en komt de aap uit de mouw, niets verontrustends, Piet vertelt op vertrouwelijke basis dat hij krachten wil sparen om morgen goed voorbereidt aan de start te staan voor een mtb tocht met mensen van een andere club. Er van uitgaande dat deze het verslagje toch niet lezen doen we het toch maar vermelden. Oei Oei jullie zijn gewaarschuwd kies met zijn allen het wiel van Piet indien toch een van jullie dit verslag per toeval zou lezen.

Zonder verdere problemen bereiken we via wat hoogtemeters overwinnend pauzeplaats Aubel. Gescheiden tafels alhier zodoende licht ik alleen een onderwerp toe die aan onze tafel ter spraken kwam nm het nut of beter gezegd de plicht van een sportkeuring voor sporters zoals wij, die al op leeftijd geraken.

Als we na de pauze langs de vleesfabriek de rotonde buiten Aubel bereiken nemen we niet de drukke weg naar de Planck maar de lange afdaling naar Hombourg/Teuven die ongeveer tot op een klein hobbeltje, hier en daar na, tot in Slenaken reikt. Van hier uit wacht ons nog de Igbertgracht en de Stoepert waar Hub even buiten Schimmert afscheid neemt en de rest via Genhout verder afdaalt naar Elsloo. Lekker rustige ontspannen rit. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 86 km          Hoogtemeters = 742mtr          Gemiddelde = 22,8 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/4549752315