12-02-2020: Metamorfose bij Hoeve Jan

Na een paar natte en stormachtige dagen eindelijk weer droge (woensdag)dag, wel wat wind, maar dat schrikt ons niet af. Wie zijn 'ons': Piet C, Jan C, Ruud en Henk. Verder niemand aan de kerk, niemand van de B en niemand van de C. Watjes ... of verstandig ..

Rekening houdend met de straffe westenwind kiezen we voor een rit richting Genk, met uiteraard Piet als route kapitein van de dag. Een kapitein gaat voor in de strijd, in dit geval de wind. Piet dus de gehele rit op kop, petje af.

De route kan ik niet beschrijven, kijk maar op de link, maar in grote lijnen -> Rekem -> Lanaken (But aux Bois) -> Genk/Winterslag (langs Genker Tuincentrum) -> Kelchterhoef voor de pauze bij Hoeve Jan. Onder het genot van de door Ruud getrakteerde consumptie ging het over de gezondheid, de conditie, en wat je er aan kunt doen, en wat je moet accepteren op de leeftijd van de 4 aanwezigen.

En toen klaar voor de terugreis .... maar de ritssluiting van het aloude vest van Piet liet het afweten, ging niet meer dicht .... wat nu, goed raad is duur ... maar vandaag goedkoop. Jan dacht 'out of the boks' .... ofwel 'het vest uit, onderhemd uit, blote bast, vest aan, onderhemd wordt overhemd'. Een ware metamorfose, ziet niet uit, maar Piet was wel uit de brand. Bovenlangs Zwartberg, en via Station As retour Elsloo, na 80 km. en .... Lenie zal wel vreemd opkijken als Piet thuiskomt. Maar ... wel een mooie rit, de thuisblijvers hebben weer eens ongelijk, bedankt Piet voor de onnavolgbare route.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4542515041

 

Hieronder mooie fietsbrug bij Genk