08-09-2020: Partij

Vandaag zaterdag prima weer voorspeld met een temperatuur met twee cijfers en een redelijke wind. Ondanks deze voorspelling slechts vier B rijders aan de start en bij C slechts twee. Deelnemers Hub, Piet, Pé en Jan. Hub had een rit naar Partij in gedachten Pé stelde Visé voor maar beide werden akkoord bevonden. Dus Hub met Piet op kop met een toch wel strakke wind naar Oensel en via het verborgen plaatsje Helle richting Voerendaal.

Pé had wat problemen met zijn Garmin en er werd even gestopt in Retersbeek. Piet ontdekte nog wat recente literatuur maar dacht dat we nog in januari verkeerden. In Voerendaal had Hub voor mij een verrassing via een fietspad langs kasteel Cortenbach ondanks meer dan 40 jaar fietservaring was ik hier nog niet geweest. In Windhagen werd voor een klimmetje gekozen ook weer een gedeelte voor mij voor het eerst. Dan de route via Molsberg, Simpelveld en Bocholtz naar Partij voor een rustpauze. Hier werden diverse onderwerpen aangesneden zoals levensbeëindiging na een voltooid leven. Het oud worden, de steeds sneller verlopende tijd. Het hebben en onderhouden van contact, dat bracht Hub op zijn ervaringen met de controverses tussen partijen om samen te werken.

Na zo’n drie kwartier werd de tocht vervolgd. Hub had het voorstel via Terlinden, hoewel Piet nog wel naar de sauna wilde werd het voorstel gevolgd. Na een flinke worsteling bergop en tegen de wind van Euverem naar Terlinden werd met wind in de rug meer ontspannend de terugweg voltooid. Het was een mooie dag.

https://connect.garmin.com/modern/activity/4531429235#.XkAG1vzfTDk.email

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb