07-03-2020: Ritje Zuid Limburg

Behoorlijke drukte vandaag, deze zonnige zaterdag op de vertrekplaats van TC Elsloo, bij de kerk. 9 vertrekkers van de B groep die in zijn voor een ritje Z-Limburg.

In het spoor van Hub en Piet volgen verder Jan, Frans, Ruud, Joep, Pe, Harrie, en gastrijder Harrie die ook als buddie functioneert bij Pergamijn. Een ritje Z-Limburg op zijn Hubs is altijd een verrassing op zich.  En jawel hoor na een vrij vlakke aanloop beginnen we in Moerslag aan de eerste hoogtemeters, Libeek volgt al snel waar we na een korte afdaling in Mheer rechtsaf het klimmetje van de Stallestraat er bij nemen. Effe op adem komen en Mheerelindje af en verder via Noorbeek, Hoogcruts, Wolfsberg naar de Loorberg. Hier valt de groep enigszins uit elkaar en komen de mannen met een iets regelmatiger fietsritme beter tot hun recht. Camerig is het laatste obstakel, dat we weliswaar aan de linkerkant overwinnen, vooraleer we in Wittem pauzeren. 

Als we na de pauze de kuitenbijters in Eys, Simpelveld en Bosschenhuizen hebben overwonnen deren ons het klimmetje van de Zandsbergweg in Hoensbroek en het klimmetje in Thull ook niet meer en sluiten we een prima maar toch ook wel pittig ritje met achteraf gezien best wel wat hoogte meters meer dan tevreden af. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.  

Afstand = 83 km          Hoogtemeters = 850 mtr          Gemiddelde = 22,2 km/uur

Gps gegevens :    https://connect.garmin.com/modern/activity/4629956630

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb