04-03-2020: Honger naar de fiets in Alken

Een mooie woensdagmorgen, goede opkomst aan de start. Van de C groep zag ik Ben, Erna, Wim 2x en Lei. Van de B groep uiteraard Hub, Piet, Jan, Frans P, Ger, Joep, gastrijder Ger U en Henk. Vandaag houden we het vlak,, naar Alken, nog nooit geweest. Kom vagelijk bekend voor, van het bier natuurlijk. We zullen zien.

Met Hub en Piet steevast op kop steken we grote brug over en volgen "met de ogen dicht" onze kopmannen. Achteraf de route bekijkend blijkt dat we tot onder Hasselt zijn gefietst, want daar ligt Alken, waar we moeten zijn. We strijken neer bij de pauzeplek. Een eindje verderop de brouwerij van Cristal Alken. We missen er vandaag helaas een paar die blijkbaar moeten klussen, kan natuurlijk, wie ben ik om er wat van te vinden. Maar toch ... de woensdag moet je toch vrij kunnen plannen? Maar soms roept de klus-plicht harder. Hub kwam met de spreuk van de dag "honger naar de fiets", die moet je hebben om alle andere verleidingen te kunnen weerstaan. De knopen we in de oren. We feliciteren ook nog de jarige en trakterende Ger met een jaartje erbij.

De terugweg hebben we de wind meer in de rug. En steeds weer steken we bij het oversteken de hand in de lucht, dankbaar dat de vriendelijke de Belgen ons telkens weer voorrang verlenen. Maar niet elke belg heeft dit in de genen, dus elke keer afremmen, oogcontact zoeken, en natuurlijk een dankbare zwaai met de hand. Soms gaat het wel eens bijna mis, oeps.

Maar na 100 km en toch nog 350 glooiende hoogtemeters tegen drie uur weer thuis op honk. Mannen en routeleiders, bedankt voor de mooie rit.

de Route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4619652423

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb