11-01-2014: Welkenraedt via Montzen

Alwer de tweede zaterdagrit van het jaar, en wer met een grote opkomst voor ons doen: routecaptain Hub, Ruud, Lei, Pe, Erna, Mart, Joep, Henk en Ger. Mart trots op een slanke stalen Bio-Racer. Doel vandaag wordt Welkenraedt, via een wat andere route, via Montzen Gare. Op weg via Klimmen - Wijlre en Epen de "pas" over naar Sippenaeken. Bij de Schwieberg verlieten Joep en Ger ons. Daar rechtdoor richting Plombieres waar we tot verrassing de eerste weg rechts gingen mooi binnendoor naar het plaatsje Montzen-Gare. Voorbij Montzen-Gare ligt een groot stationscomplex, op de spoorlijn Luik-Aken. Dit was in de jaren voor de tweede wereldoorlog een belangrijk goederen overslagstation, maar de hallen zijn nu vervallen en verlaten. Er wordt alleen nog  gerangeerd van treinstellen naar het zijspoor naar Welkenraedt. Door het mooie centrum van Montzen richting Lontzen maar bij het kapelletje van Busch rechts richting einddoel Welkenraedt. Pauze in de oude bekende patisserie, waar we in de tijd van Leurke regelmatig kwamen. Was gezellig en veel diskussie (de beste overschoenen - gecoate neopreen, het traditionele winkelcentrum heeft in deze internetwereld z'n tijd gehad - jammer voor Stein) en plagerijtjes (Pe op stang jagen door melk in z'n koffie te doen). Een goedkope pauze voor ons, Hub was jarig - 67 - en vierde dat met een rondje.  De terugweg over Henri-Chapelle en De Plank, waar de regenjasjes aan moesten. Na zo'n 93 kilo- en 860 hoogtemeters weer terug in Elsloo.

Was een erg mooie rit, vooral het stuk van Sippenaeken naar Welkenraedt, staat nu in het routearchief onder rit nr. TCE-088.

Ter info nog: na aanmelding van Thei en Rene staan we nu op 21 leden en aanhang voor onze fietsweek naar Mallorca in de eerste week van april.

Maak jouw eigen website met JouwWeb