06-01-2020: 't Wiel

Maandagmorgen, de draad weer oppakken in t nieuwe jaar. De eerste rit van de B, dus de handen worden geschud en gezondheid gewenst door Frans P, Ger, Pe, Ruud, Piet C en Henk. Ook de afwezigen van vandaag de beste wensen.

De wens van vandaag is een rustige vlakke rit, Hub is er niet, dus we nemen het zekere voor het onzekere, en stevenen af naar Maasbracht. Over de Belgische kant van de Maas. Al snel breekt de zon uitbundig door en dan biedt de hoog staande Maas in combinatie met een laag staande zon een prachtige aanblik. Via bekende fietspaden zijn we vlot in Thorn, en hier neemt Ger het heft in handen, hier weet hij de weg. In Thorn niet rechtsaf langs het beekje, maar rechtdoor puffend en verwensend over de butsende keien, door naar de sluis en naar Panheel en Heel en over de Maas naar ons schaftlokaal 't Wiel in M'bracht.

Met zessen passen we mooi om de ronde stamtafel. Het bruggetje van 't Wiel naar de fietsband is snel geslagen ... winter of zomerband of all seasons? Conti of Schwalbe ? Veel meningen en ervaringen, de een zweert bij Schwalve Durano de andere bij Conti 4000. En hardnekkige tips .. Waar of Niet waar? niet meteen erop leggen, maar een paar jaar in de schuur op een donkere plek laten uitdampen en uitharden en wennen aan wat komen gaat... Het is in ieder geval cafépraat, hebben we vandaag bewezen.

De terugroute met tegenwind, na 80 km weer op honk. Tot de volgende keer.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4407457113

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb