31-07-2019: Aubel via Neufchatteau

Drukte van jewelste aan de kerk vandaag met veel mensen van de C groep en vijf personen van de B groep.

Geen Huub, Mart, Pe, Joep en Sjraar om verschillende redenen afwezig. Wel aanwezig Uge B, Ger M, Frans P, Ruud en terug van een lange vakantie Piet J.  Frans had de rit Aubel light nog in zijn Garmin staan die met algemene stemmen werd aangenomen als rit voor vandaag.

Uge en Frans nemen het voortouw en moeten behoorlijk pezen tegen een straffe tegenwind via de gebruikelijke weg naar ’s Gravenvoeren. Hier aangekomen heb je verschillende mogelijkheden om richting Aubel te fietsen en besluit Frans af te wijken van de richting die de Garmin aangeeft wat resulteert in een klim naar Neufchateau gevolgd door een lange oplopende weg via Saint-Jean-Sart naar pauzepaats Aubel.

Na de welverdiende koffie en/of cola geven Uge en Frans hun koppositie niet prijs en kan de Garmin op de pagina waar de snelheid op af te lezen is die hier dan ook zijn hoogste snelheid aangeeft mede omdat we nu de wind in de rug hebben plus dat we de licht aflopende weg van de Planck benutten. Om de hoogtemeters van na de pauze een beetje in verhouding met die van voor de pauze te brengen besluiten we Banholt aan te doen om hier verder op de  pittige klim van de Bundersberg van Cadier en Keer naar ’t Rooth te benutten en daarna de ons toch wel iets makkelijker afgaande afdaling van de Kuitenbergweg naar Amby.  Licht oplopend stuk van  Meerssen tot Ulestraten brengt niemand van de wijs, buiten de knipperlichten al hier, en arriveren we na een prima rit op de basis terug. Mannen bedankt voor de prettige rit, die eigenlijk meer Medium dan Light was, met een sterk fietsende Piet en de weer terug op niveau zijnde Ruud.  

Afstand = 89 km          Hoogtemeters = 854 mtr          Gemiddelde = 25,3 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3901831590

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb