30-09-2019: Thimister, andersom

Maandag, het belooft een droge dag te worden, aan de start, Hub - Sjraar - Ruud - Fred en Henk. Ruud na een laaaaaange vakantie weer terug op de fiets, en hij heeft de maandag-heuveldag gekozen voor z'n terugkeer, dapper. En wij zijn benieuwd, we zullen zien.

En waarheen dan? Eentje van ons (anoniem vanwege privacy) wil graag een droom in vervulling zien gaan .... Ik droom ook wel eens, en loop daar niet mee te koop, maar deze 'coming out' willen we niet missen. De droom ... Thimister maar dan andersom. En vandaag gaat dat gebeuren, Hub gaat dat waarmaken, en wij willen wel eens zien wat er nu zo bijzonder is aan ... andersom.

Tot Aubel alles zoals normaal, de Sibbegrub om 'op hoogte' te komen, en over de Plank met de straffe wind op de neus an afwisselend een zonnetje en zware luchten richting het bekende slachthuis. Fred neemt hier afscheid van ons. Een eind verder linksaf naar La Clouse. Het gaat meteen omlaag, fijne afdaling en aan het einde weer omhoog in een bocht, en achterom kijkend een schitterend uitzicht, dat blijft in je geheugen hangen, een droom. Wat ook in je geheugen blijft hangen, is de Ecole communale de La Clouse. Dit schooltje biedt kleuterklasjes, en drie jaren primair onderwijs. En dat in dit gehuchtje van 'niks', moet je in NL eens mee aankomen. Intussen gaat het met Ruud verrassend goed, vinden wij. Daarom plakt Hub nog effe een lusje tegenaan, naar Clermont met als traktatie de Waalse kinderkopjes. De pauze in Thimister komt als geroepen, bij ons vertrouwde cafeetje tegenover de kerkdeur.

Onze vaste plek, koffie en cola. De kasteleinvrouw is in de keuken bezig, het is kermis en er moet eten klaar gemaakt worden. Onderwerp is natuurlijk onze Mathieu, en de vakantie verhalen van Ruud. Tegen twaalven loopt de kleine ruimte vol met denkelijk vaste lunchklanten en kermisvolk, een dienblad met wijnglazen, in een zijruimte gaat de lamp aan en de gasten gaan samen aan tafel met brood en wijn en lekkers uit de keuken. Een mooi tafereeltje, dat we dat mogen meemaken. De kastelein drukt ons nog een foldertje in de hand, voor de Kerstmarkt in Thimister op 15-17 november. Moet de moeite waard zijn om eens mee te maken.

Terug over de mooi verharde oude trambaan Ligne 35 naar Aubel, Pietersvoeren, Ulvent naar Elsloo waar we na 92 km en 900 hm arriveren. Een mooie rit, een droom waard, en een geslaagde generale van Ruud.

https://connect.garmin.com/modern/activity/4111835298

IMG_2634.jpg   Afbeeldingsresultaat voor village la clouse aubel

Maak jouw eigen website met JouwWeb