29-07-2019: Teuven, Grote Flap

Prima fietsweer vandaag dat uitnodigt voor een ritje met ietwat hoogtemeters, ook met het oog op de rit van woensdag naar Eupen.  Ruud, Sjraar, Joep, Frans P, Ger M, Piet C en Jan waren de coureurs die deze wens bij Piet op tafel hadden gelegd. Piet leidt ons dan ook over niet vaak aangedane wegen en weggetjes, onder andere  de achterkant van trainingscomplex Klein Geusselt,  voor  we naar het minder vlakke gedeelte, te beginnen bij Sint Antonius, waar we ons de baas over de hoogtemeters moeten maken. Cadier en Keer, Honthem, Eckelrade, Herkenrade, Sint Geertruid, Libeek, Mheer, Noorbeek, zijn de plaatsen met de bekende klimmetjes die we gezamenlijk overwinnen als we plots Ruud en Frans tussen Vroelen en Ulvend missen. Ruud die toch al had aangegeven zijn dag niet te hebben staat met kramp langs de kant van de weg dit is gezien door Frans die dan ook op hem wacht. Moedig als Ruud is vangt hij naar korte tijd de rit weer aan maar ondanks de bemoedigende woorden besluit hij de juiste keuze te maken en via Ulvend de weg van De Planck op te zoeken en rustig de thuisrit naar Beek solo te aanvaarden.

De overgeblevenen gebruiken de tegenovergestelde richting en de lange afdaling naar Teuven om zo de “Grootte flap” voor de pauze in Beusdael in het rittenprogramma te kunnen bijschrijven. Tijdens de pauze diverse onderwerpen aan bod met als hoofdmoot natuurlijk De Tour, de jarige job onder ons plus een leuk onderwerp met betrekking tot de bediening (grapje) waarvan we niet verder willen uitbreiden.

Na de pauze korte afdaling en gelijk linksaf binnen door naar Slenaken dachten we, gelijk linksaf klopt ook, maar Piet heeft onder aan de voet van de camping nog een verrassing in petto door niet hier naar rechts de grote weg maar linksom te volgen om nog een ommetje in te lassen voor we aan de voet van de Camerig staan.

Een zucht van verlichting is bij sommige duidelijk hoorbaar als Piet besluit de linkerkant van de Camerig te kiezen richting Mechelen waar toch ook nog een behoorlijk aantal hoogtemeters in het verschiet liggen. Twee verrassingen liggen ons nog te wachten namelijk in Gulpen doen we de klim van de Heeselsweg die uitkomt boven op de Ingber en in Broekhem, waar je met je gedachte al bij de Kleverberg zit, horen we het commando links net achter de oprit van de autoweg, een veredeld oplopend veldweggetje dat met veel keren en draaien Meerssen aandoet.  Opluchting alom als we alleen de aanloop van oude Raarberg aandoen en het kort klimmetje van de Putstraat er nog maar bij nemen om via Moorveld en Catsop na een in alle opzichten geweldige rit in Elsloo de spanning van de benen kunnen afgooien.

Piet bedankt weer net als de rest van de mannen en tot de volgende ronde.

Afstand = 90 km          Hoogtemeters = 1000 mtr          Gemiddelde = 23,8 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3894956854