29-04-2019: Tongerlo

Weinig activiteiten afgelopen dagen op het WhatsApp gebeuren voor de rit van vandaag, kan een goed teken zijn wat betreft het aantal deelnemers. Helaas alleen Piet C en Frans P aan het vertrek.

Voordeel is wel dat we er gauw uit zijn welke route we gaan fietsen. De bossen van Lanklaar zijn het eerste natuurgebied dat we aandoen en waar we genieten van de geweldige natuur en de fantastische brede fietspaden, dubbel genieten zelfs omdat we noodgedwongen door werkzaamheden van houthakkers met een stelletje armen zo dik als de boomstammen, waar we links af wilden afslaan aan hun laatste loodjes bezig zijn en ons de weg blokkeerden. Als we na het dubbel rondje, vandaar het dubbel genieten, weer op de zelfde plaats aankomen om links af te slaan en de boomstammen vervangen zijn door hekken wagen we het er nu wel op de voorgenomen route te volgen en met succes. 

Stokkemerbos is het tweede mooie natuurgebied dat we aandoen gevolgd door stukken bosrijk gebied van het Kempisch plateau in het enige Nationaal park dat België rijk is, dat van de Hoge Kempen. Je zou haast vergeten door al dat moois dat de inwendige mens ook aan zijn trekken moet komen zodoende zoeken we via Neerglabbeek en Opitter de pauzeplaats in Tongerlo op. Helaas de twee terrassen die Tongerlo rijk is zijn gesloten zodat we doorfietsen naar Neerhoven. Hier zijn er weinig praatjes omdat we die op de momenten dat we niet aan het genieten waren het hier al uitgebreid de nieuwtjes over en weer hebben uitgewisseld. Na de pauze via het natuurgebied Bergerven uiteindelijk met het veer terug op Nederlands grondgebied na een geweldig mooi relax fietstochtje met dank aan Piet.

Afstand = 90 km          Hoogtemeters = 375 mtr          Gemiddelde = 24,9 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3601820974

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb