27-03-2019: Peer, op en neer

Een drukte van belang op het kerkplein. De C groep met Ben gaat naar Maasbracht. De B groep met Hub gaat naar Peer, zoals de titel "Op en neer naar Peer" al zegt. Natuurlijk op-en-neer of anders gezegd heen-en-weer, maar het rijmt vandaar de titel. Wie gingen er deze woensdag mee ... Hub, Piet J, Frans P, Frans J, Ger M, Ruud en Henk. Het was en bleef droog, bewolkt en frisjes - mooi fietsweer dus.

Wat valt er over de route te zeggen, zoals gewoon weer erg mooi over fietspaden door bossen, langs velden, en door dorpen. Opvallend, maar niet onverwacht, de vele gesneuvelde bomen, ontworteld of geknakt. Verwacht dat de prijs van open haardhout gaat duikelen. Wat ook weer opviel, de galante automobilisten die bij zowat elke oversteek netjes snelheid minderen en ons voorrang geven. Je wordt er bijna verlegen van, vooral omdat in NL het vaak andersom gaat. Maar het blijft oppassen geblazen ... kijk de chauffeur in de poppetjes van de ogen om zeker te zijn dat we ook echt voorrang krijgen.

Van verre zie je Peer al liggen, de karakteristieke kerkspits, en de indoor skipiste, die als een reusachtige glijbaan in de lucht hangt.

Pauze genieten we in een leuk, en druk café. De terugweg word onderbroken door een lekke band van Hub. Na ruim 100 km weer terug in Aelse.

De route: https://www.strava.com/activities/2246827356

Gerelateerde afbeelding