25-08-2019: Van St. Jozef naar St. Jozef

Zondagmorgen op een zonovergoten dag verzamelen zich Frans T, Piet C, Wil en Henk. We gaan richting Ulvend en van daaruit zien we wel hoe de vlag erbij staat.
Over de Molenweg voorlangs Maastricht, en voor eerste klimmetje linksop naar Huize St Jozef en door via de steile holle weg naar de rotonde bij Cadier en Keer. Het weggetje heet Trichterweg en zal in vroeger tijden wel de doorgaande verbinding naar Maastricht geweest zijn. In wielertermen is de naam van de vervelende pukkel (citaat van Wil) niet verrassend de 'Sint Jozef'. https://www.klimtijd.nl/beklimming/sint-joseph
En waar komt Huize St Jozef vandaan? Lees het hier. Is tegenwoordig een justitiële jeugdinrichting met 56 cliënten.
Via - via belanden we in Ulvend. Hier besluiten Frans en Henk een pauzeplek op te zoeken, Wil en Piet knopen er nog een lusje aan vast.
Koffie in Gulpen bij de Zwarte Ruiter. We prijzen ons gelukkig dat we dit toch maar kunnen doen. Babbelen nog wat over de rit van Frans met de woensdag groep naar Spa, de vakantie belevenissen en de aankomende Lions sponsortocht.
De terugtocht standaard via Valkenburg. We passeren in de aanloop naar de Stoepert nog het St. Josefklooster. De St Jozef cirkel is rond.

Na 80 km, 680 hm en 25,2 km/u tikken we weer aan in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3987977087