24-02-2019: Banholt via Fromberg

Zondag, aan het begin van een week waarin record temperaturen worden verwacht voor eind februari. Een paar afmeldingen, maar aan de start met de vaste kern: Martin, Frans T, Piet C, Richard vd L en Henk.

Wederom Banholt, onze "stamkroeg". Nu via de Fromberg, komende vanuit Ransdaal over de Achtbunderweg. Boven aangekomen, (kort) verzamelen en genieten van het uitzicht. Gulpen -> Euverem, achter de cafe linksaf omhoog naar de plantage, Terlinden door naar Bergenhuizen en mooi binnendoor over de Molenweg naar Banholt. Je vraagt je af waar de naam Molenweg vandaan komt, geen molen te bekennen. Internet biedt uitkomst, vroeger stond op het hoogste punt een windmolen, de achtkantige onderbouw moet nog te zien zijn, als schuur of stal, volgende keer opletten dus.

Koffie bij t Voshoes, weldadige zon, maar nog net te fris voor het terras. De nieuwigheid vandaag was wielrennen in het donker, Nightrider op twee wielen. Lampen op de fiets, voor en achter, wel in een groep, moet een belevenis zijn, de wereld ziet er anders uit. Hier meer info.

Retour gaan we over Margraten, voor de kerk linksaf, door de wijk, en holle weg afdalend naar naar Groot Welsden, Bemelen en via Kruisberg naar Elsloo waar we 63 km, 570 hm en 25 gemiddeld noteren.

Volgende week carnaval, en een verjaardag te vieren, de app in de gaten houden.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3412197895?fullscreen=true

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb