23-09-2019: Bassenge/Vise/Bombaye

Grauwe en grijze omstandigheden vandaag bij het vertrek voor een rit naar Visé die we minimaal een keer per jaar zouden moeten ondernemen waar volgens Huub maar een pittige klim moet worden overwonnen. Ger, Sjraar, en Frans P zijn de medefietsers die geen flauw idee hebben welke klim Huub hiermee bedoeld.

Als Sjraar en Huub, tegen de toch wel sterke tegenwind, Lanaken aandoen zijn we nog niets wijzer, Eben-Emael  is wel glooiend terrein maar nog niet de pittige klim. Als we dan Wonck en Bitsingen achter ons laten en Roclenge-Sur-Geer naderen waar de weg al iets meer stijging begint te vertonen, en Huub ons al waarschuwt dat deze hoe langer hij loopt dit percentage evenredig zal stijgen, weten we niet alleen dat dit de klim is maar doet hij zich ook behoorlijk voelen met stijgingspercentage van 10 % tot max. 13,7 % ( Chavee-Arecht).  Als we dan via de afdaling van de Petit Hallambaye, waar we uit eindelijk belanden, de bewoonde wereld weer ontdekken is de pauzeplaats Visé niet ver meer verwijderd.  Als we tijdens de pauze de eerste aangekondigde wolken zien opduiken is dit het sein om te vertrekken maar niet nadat Huub dit heeft ingeschat en nagevraagd heeft of we nog iets meer hoogtemeter willen, waar geen weerwoord op ontstaat.

In Bombaye voelen we de eerste regendruppeltjes die ons doen besluiten niet verder af te wijken maar via Voeren en Mesch, de gebruikelijke terugreis te aanvaarden. De Putstraat in Schietecoven ri achterkant Maastricht Airport volgen we nog waar we Huub zijn weg naar huis vervolgt en de ander droog en wel in Elsloo arriveren.

Harstikke leuke rit. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 83 km            Hoogtemeters = 509 mtr            Gemiddelde = 25,1 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/4088915680

Tourclub.bmp