22-06-2019: Bree, een voorproefje op ...

Na de geslaagde Memorialtocht, nu weer een rit zonder een speciaal karakter. Hoewel, als je mag meerijden met in je gezelschap een jarige dan is dat toch wel iets bijzonders. Zeker als het een van de dames in onze groep is en die ook nog eens een kroonjaar mag vieren. Uiteraard respecteren we haar vraag om de leeftijd niet expliciet te vermelden. Toch past bij dit kroonjaar voor Erna geen driewerf, maar een zeswerf “Hoera”. Erna, nog vele sportieve jaren met ons en bedankt voor de traktatie tijdens de pauze.

Die werd genoten in Bree na een aanloop van ongeveer 50 km waarbij ook Ben ons trakteerde, maar dan op een flink stuk nieuwe aanloop. Daarbij werd een natuurgebied met veel schaduw doorkruist. En dat was, behalve van hoge landschappelijke waarde, ook wat  temperaturen betreft, best aangenaam. Die waren nog niet zo hoog, maar wel een voorproefje voor wat ons deze week te wachten staat, een tropische periode. Om in wielertermen te blijven: vandaag het middengebergte, de komende dagen het hooggebergte met pieken in het zuurstofarme gebied. Voor diegenen die de mail gemist hebben: woensdag a.s. vertrekt de groep van Ben om 09.00 uur, zoekt de bossen rondom Zutendaal op en is tussen 12.00 en 13.00 uur terug. Tempo aangepast. Wel of geen pauze?

Eens kijken of we het aantal van negen kunnen handhaven of misschien wel uitbreiden. Zijn Erna, Toos, Gène, Jean, Giel, Ben, Theo, Jan en Wim weer van de partij ? En wie maakt de tien vol of gaat er zelfs overheen ? Die krijgen een eervolle vermelding in het volgende verslag. Een andere reden om met regelmaat aanwezig te zijn is lange, begeleidde tocht die voor ons de 7e augustus op het programma staat. Dit naar aanleiding van de succesvolle rit naar Griendtsveen in het kader van ons jubileumjaar. Nu gaan we met een grote boog om Hamont-Achel heen. Die 150/160 km schud je niet zomaar uit je benen. Laat de kansen om dit voor jezelf en de anderen goed voor te bereiden niet voorbij gaan. Deelnemers, laat je dus zien ! Wat opvalt met dit mooie weer is de gelijkvormigheid in kleding. Het straalt toch een eenheid uit onderweg of tijdens de pauze. En betere reclame voor onze TC Elsloo is er niet. Tot slot nog even een leuke woordspeling onderweg. Behalve “paaltjes’ , grind, oppassen, vrij en meer waarschuwingen kreeg het begrip “tegenligger” vandaag de juiste betekenis. Als iemand je op een ligfiets tegemoet komt, dan heb je letterlijk met een “tegenligger” te maken. Daarvoor ben je dan 94 km, met een gemiddelde van ruim 22 en een kleine 300 hm onderweg. Overigens werd door enkelen nog een afzakkertje genomen bij de Dikke Stein. Daar ontmoetten we, volgens afspraak Ernest A., die op zijn E-bike een rondje Zuid-Limburg gedaan had.  Is hij het begin van de door onze voorzitter voorgestelde E-bike groep van TC Elsloo ?

de GPX   https://connect.garmin.com/modern/activity/3772773049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb