21-08-2019: Lange rit naar Spa

Vandaag kan dan toch de rit naar Spa zijn doorgang vinden en dit onder prima weersomstandigheden.  Huub staat om 8:30 uur al te popelen om ons zijn troetelkindje (lees rit) voor te schotelen maar doet eerst de gastrijders  (buddy’s) van Pergamijn verwelkomen. Wel in een iets andere samenstelling dan vorige week woensdag, de rit naar Eupen en ons toen tijdens de rit op voortreffelijke wijzen hadden ondersteund. Buiten de twee gastrijders John en Frans en gastrijdster Natasja van Pergamijn groep, staan van TC Elsloo Hub, Ger M, Frans T, Frans P en Joep L aan het vertrek.

Als opwarmertje gaat het vrijwel vlak ri Valkenburg zodat de klim van de Daalhemerweg alhier geen probleem oplevert. Iets meer druk op de pedalen wordt vereist als we via de Planck, waar oud TC Elsloo lid Geert ook aansluit, de vals plat oplopende weg langs het oorlogskerkhof in Henri Chapelle passeren.

Echt serieus wordt het als we Dolhain naar Limbourg koersen waar de  Mur de Limbourg ons verrast met een stijgingspercentage van 10 %  en de garmin een piek aanwijst van 13,7 %. Tot aan Surister blijven verschillende kuitenbijters op ons pad liggen maar na Surister volgt, tot aan pauzeplaats Spa, een toch wel verdient prima aflopend stuk en besluit Geert na de pauze zijn eigen ding te doen.

Pauzepraat vandaag de werkwijze, de begeleiding  en anekdotes van de gastrijders van Pergamijn, werkelijk zeer boeiend, bedankt bij deze.

Na het vertrek vanuit Spa wacht ons na een korte afdaling de volgende klim namelijk de Col de Maquisard. vooraleer we na het wat op en neer gaande parcours, plus in Manobu Hub zijn lek bandje te hebben gerepareerd, Banneux bereiken. Hub schat de manschappen en jonge dame hier nogmaals in en ziet dat het goed was, dus kunnen er nog wat hoogtemeters worden bijgeschreven. De slechte afdaling naar Fraipont kan hierdoor vermeden worden en nemen we zo de afdaling  langs de visvijver richting Basse-Fraipont en Trooz voor we aan de laatste pittige opdracht beginnen de  klim van de Cote de Foret. Wat een pareltje.

Cote de Rafhay Fin, Cote de la route du Chateau d' Olne en klim Haute Soumagne leveren ons de laatste hoogtemeters op vooraleer we beginnen aan de lekker lopende afdaling van Battice naar Withuis  en vanhier uit naar de thuisbasis. Maar na eerst Hub die zijn rit vanuit Ulestraten verder naar Brunssum afwerkt, te bedanken voor weer een geweldige rit en iets verder op Joep en de gasten van Pergamijn, die in Beek hun eindbestemming hadden, ook te bedanken voor hun meer dan prettig gezelschap en een bijzonder chappeau voor Natasja van Pergamijn groep, zonder de andere tekort te doen, die zich zonder problemen geweldig deed handhaven tussen de mannen. Ook Frans T werd netjes door Frans P en Ger afgeleverd in Elsloo alwaar zij na een geweldige rit met fantastische vergezichten en dito beklimmingen en navenante hoogtemeters zeer tevreden dit aan het thuisfront kunnen mededelen.  Mannen en  jonge dame bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 152 km          Hoogtemeters = 1743mtr          Gemiddelde = 23,4 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3974300011

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb