20-05-2019: Maaseik - Smeermaas

Bewolkte lucht vandaag maar geen regen van betekenis gemeld. Wat wel regende waren de vele afmeldingen zodat Ruud en Frans P alleen aan de vertrekplaats van TC Elsloo staan.  Voor Ruud zou een vlak herstelritje van ca 50 km goed uitkomen en ook Frans dacht aan een uitwaairitje. Maaseik voldoet dan aan deze verwachting. De rit er na toe is er een zonder verrassingen ware het niet dat in Berg a/d Maas Huub en zijn vrouw, naar onze waarneming, ons vriendelijk stonden toe te juichen. Hartstikke leuke geste Huub.

Vanaf Maaseik sluiten twee coureurs aan die het tempo wat we onderhouden wel voldoende hoog genoeg vinden en vergeten we, door met hun wat nieuwtjes en feiten uit te wisselen, in Maasmechelen na ca 45 km af te slaan.  Dan maar door fietsen tot Rekem ca 50 km met nog steeds de twee gastrijders in onze wielen. 

De gastrijders die wat kilometers wilden maken in verband met hun vakantie vanaf dinsdag in Mallorca doen ons besluiten, om hun te plezieren, door tot Smeermaas te fietsen waar zij dan richting aastricht en wij via het wildpark terug naar Elsloo peddelden.

Relax 70 km ritje, iets meer kilometers dan gepland maar ook dat moet kunnen. Ruud bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 70km            Hoogtemeters = 171 mtr          Gemiddelde = 26,9 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3666544933