20-02-2019: Bree

Een drukte aan de start, ook de MTB'ers van de wtc.Hendrixbouw kwamen een praatje maken. Iedereen heeft de smaak weer te pakken, goed weer, droog, wat wil de mens nog meer. Fietsen! Hub gaat met 8 mannen richting Bree: Sjraar, Mart, Ruud, Hub D en B, Frans P en Henk. De aanloop was bekend terrein, maar bij Opglabeek koos Hub voor een nog niet eerder gereden lusje. Zo onbekend ook voor Hub, dat ie onderweg zowaar een briiefje uit de zak toverde, dit maken we maar zelden mee. Na ruim 40 km leggen we de fiets aan de ketting bij onze vaste pauzeplaats, in Bree dus.

We werden bediend door een jonge slanke den met Aziatische roots, en in haar eigen stijl, met een aanstekelijke kwinkslag. Het begin was serieus, iemand wist te melden dat een wielrenner onderweg onderuit was gegaan. Gelukkig kwam er net een voorbijganger voorbij, gelukkig ook met een mobiel, voor 112. Leerpunt ook weer; zorg dat je een mobiel bij hebt voor als een collega dit overkomt, dat je de telefoonnummers hebt van het thuisfront van de ongelukkige, en een (kopie) ID bewijs. Voor de Elsloose fietsers ...... stel dat dit bij ons gebeurt, weten we wat te doen? Het jubileum beursje is reuze handig voor het koffiegeld, telefoonlijstje en ID bewijs.

Dit sloeg een brug naar een een meer plezierige keuvelarij. Een smartphone kan dan wel erg nuttig zijn, maar ook lastig. Het ding weet blijkbaar waar je geweest bent, en trakteert je ongevraagd met allerlei mailtjes met reclame en zo, om gek van te worden (voor sommigen). Ook is het ding zo slim, dat ie op een ingesproken vraag (siri), je zomaar antwoord geeft, de techniek staat voor niks.

PS voor de iPhone bezitters, download de app "zoek mijn iPhone", dan kan het thuisfront lokaliseren waar je bent.

Afbeeldingsresultaat voor app zoek mijn iphone

De terugweg ging als een fluitje, wat wil je ook, achter de brede rug en soepele tred van de beresterke kopmannen Hub en Piet. Na 100 km en 24 in 't uur weer terug is Elsloo. Hub en Piet, bedankt voor de route cq kopwerk.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3400094795

 

Beursje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb