19-08-2019: Paadjes van Piet naar Saive

Maandagmorgen, Hub is er niet, en natuurlijk zet Piet dan de pet op van routeleider. Na wat heen en weer kiezen we als doel van de dag Saive. De route laten we voor rekening van Piet. En wie zijn dan z'n volgers: Frans P, Joep, Henk, Ger H en gastrijder Jan C.

Piet licht wel een puntje van de sluier op, we gaan via Maastricht en Andre van Rieu. Verrassend was het wel, niet zoals we gewend zijn langs de Griend maar dwars door de stad, je zou verwachten op maandagmorgen een slapende stad ... maar ... volle terrassen, grote tent op het Vrijthof, veel studenten ... de inkom van de Universiteit in volle gang. Links langs de voet van de Pietersberg mooi naar Rieu, en via smal paadje en mergelpoortje plotseling bij Slevante, paar haarspeldbochten en weer langs de Maas naar Lanaye. Je hebt Petit Lanaye, voor de sluis, en Grand Lenaye erachter. Ik kon het niet laten, effe google erop nageslagen waar dat 'grand' vandaag kwam. Stuitte op het kanaal Maastricht-Luik, met een sluis in Grand Lanaye, maar inmiddels gedempt en verdwenen en vergeten.

Hier het eerste paadje van Piet, vanaf de aanlegsteiger van het pondje naar Eijsden, een fietspaadje slingerend door het groen, bordjes route 413 -> 414, de verassing van de dag. Ger verlaat hier de groep en met 5 verder door naar Saive. Maar degenen die dachten daar aan de koffie te kunnen .. niet dus. Nog een paar keer omhoog en omlaag naar de pauzeplaats van Piet .... gesloten .... was dat vorige keer ook al moest Piet tot z'n schaamte erkennen. Dan maar naar Herve, 10 km verderop, bij de rotonde.

Jarige Jan trakteerde op koffie/cola en een stuk rijstevlaai. De verhalen komen los, Piet over hoe hij op z'n 15e begon als aankomend bankwerker. Bankwerker? jonge lezers zal dit bekend voorkomen, liggend op de bank met een mobieltje voor de neus ... Genoeg gepraat, weer op weg.

De kortste weg, je zou dan verwachten de Rue de Maastricht af, laaaaange afdaling met de beentjes stil linea recta naar Withuis. Maar dan ken je Piet niet, over Charneux en Warsage. Als afsluiting raken we in Meerssen elkaar uit het oog, maar toch tevreden naar Elsloo, een soms verrassende rit van 103 km en 980 hoogtemeters. Piet en collega's bedankt voor de mooie rit.

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3966749783

f3f41d08-8a44-4705-a468-ab05069756fb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb