18-05-2019: Gemmenich-Drielandenpunt

Vanmorgen zo’n dag waar je je afvraagt lange of korte koersbroek, maar bij de start zijn de beenwarmers toch in de meerderheid. Huub, Frans P, Sjraar en Ruud van de B groep voor een rit naar Gemmenich, traditioneel een rit met weer wat hoogtemeters. 

Goed en wel op weg worden we weer met de neus op de feiten gedrukt als Ruud bij het oversteken bij het Lampenpaleis door een automobilist over het hoofd word gezien, die hem als rechtdoorgaand verkeer geen voorrang verleent. Via een fameuze stuuractie voorkomt Ruud gelukkig, buiten een blauwe plek, erger lichamelijke schade op te lopen. Zo zien we wel weer dat wielrenners steeds op elk moment attent moeten blijven.

Zonder verdere problemen bereiken we via Hulsberg/Walem/Wittem en Mechelen waar we via Kleeberg en verder vooral klimmetjes binnendoor het terrein van de op te bouwen hoogtemeters gaan opzoeken. Vijlenerbosch/Epenerbaan Wolfhaag brengen ons naar de pauzeplaats Gemmenich. Pauzepraat vooral het hufterig gedrag van de zogenaamde supporters en  de opdringerige praatjes van de sportanalisten.

Op terugweg nemen we de goed lopende weg naar het hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt, er ook maar bij net als de “Kuhlweg” van Mamelis naar Orsbach.  Simpelveld naar Bosschenhuizen/Ubachsberg zijn de laatste hoogtemeter die we kunnen bijschrijven en we de neuzen richting Elsloo kunnen laten wijzen. Geweldige rit door mooie natuurgebieden en prachtige vergezichten.

Mannen prima prestatie, bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 88 km            Hoogtemeters = 948 mtr          Gemiddelde = 23,3 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3660831680

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb