18-02-2019: Vise

Ruim voordat de kerkklok 10:00 slaat staan 8 goed gehumeurde fietsers van TC Elsloo te popelen om hun karige vrije tijd een goede invulling te geven en hoe kun je dit een beter doen dan op je stalen/carboon ros. Vooral als we dan ook nog kunnen kiezen tussen vlak rondje Alken of Vise.  

Hub B, Sjraar, Frans P, Ruud, Pe, Hub D, Mart, en Piet C zijn de starters vandaag voor een ronde Vise. Waarom voor Vise gekozen is heeft te maken met het feit dat er een aantal herintreders zijn die weinig tot bijna geen kilometers op de teller hebben staan, mede veroorzaakt door verkoudheid en of griep, en daarom nog niet weten hoe de vlag erbij hangt plus het gegeven dat Vise iets minder kilometers van Elsloo verwijderd is. Denk nou niet dat we Vise alleen al langs het fietspad van de Maas bereiken. Hub brengt weer een gevarieerd ritje tevoorschijn oa doen we de buitenwijken van Maastricht aan gevolgd door de schitterde iets wat glooiende veldwegen, waar je heerlijk kunt genieten zonder autoverkeer, tussen Veldwezelt en Kanne. Zusserdel afdalen wegopbreking ontwijken en dan een kort stuk langs La Meuse via Lanaye naar de vaste pauzepaats Vise.

Na de pauze de eenvoudigste weg terug via Moelingen, Oost-Maarland, Maastricht, de groene long opzoekende richting Meerssen waar we ons zelfs niet uit het veld lieten slaan door een wegopbreking, en Mathieu vdP stroken zand en trapjes trotseerden. Terug op de fiets gaan we nog voor een laatste uitdaginkje, het klimmetje van de Putstraat naar Schietecoven, waar we het fietspad aan de achterkant van Maastricht Airport tot Geverik aandoen waar Hub bedankt word voor de mooie en voor iedereen goed doende rit zodat hij weer met een goed gevoel solo richting Brunssum kan terug fietsen. Elsloo is voor de overgeblevenen de eindbestemming waar een compliment aan de mannen met weinig kilometers de laatste tijd, en aan Hub D,  die schijnbaar moeiteloos met ons mee peddelde, op zijn plaats is.

Afstand = 82 km           Hoogtemeters = 403 mtr          Gemiddelde = 24 km/uur        

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3394191411