16-09-2019: Verbeter de wereld in Aubel

Maandag, heuveltjesdag. Hub had wat moois in gedachten, Vitschen, zijn we dit jaar nog niet geweest. De volgers: Frans P, Ger M, Jan C, Sjraar en Henk.

Deze rit krijgt een thema, "oorlog en vrede", lees verder. Op weg naar de Voerstreek, bij Rijckholt, staan in een weiland nog een aantal groene legertenten en voertuigen van de bevrijdingsfestiviteiten van het weekend. Tijd om er even bij stil te staan, zie foto. In Mesh leid Frans ons naar het bevrijdingsmonument, op de plek waar de bevrijders als eersten NL betraden. Ook daar staan we even bij stil ... en we zijn niet de enigen, ook Toos heeft deze plek uitgekozen voor een moment van bezinning.

In Gravenvoeren blijkt de weg (nog steeeeeeeds) opgebroken ... het plan wordt gewijzigd, Vitschen naar de wachtlijst, op naar Pietersvoeren. De gevreesde klim van het zwaantje (Zwaen, ook wel Rullen genoemd), het steilste stuk ligt in het midden, rond de 15%. Via Sint Jansrade en Gorhez naar Aubel met ons bekende café voor de koffie.

Comfortabel op het buitenterras genesteld ontspon zich een levendige discussie. Het begon met het bekladden van de oorlogsgraven in Mierlo, wie doet zoiets nu, waar moet dat heengaan. Vervolgens andere ontwikkelingen met vraagtekens ... de gay parade ... de salafisten ... wat is af te keuren ... hoe verdraagzaam zijn we nu echt? Voor de goede vrede moeten we wellicht toch grenzen stellen, hoe moeilijk ook. We komen er niet uit, en verlaten Aubel voor de terugweg.

Komende woensdag gaan we naar Achelse Kluis, vertrek 09.00 uur, zo'n 135 km.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4065409021

 

IMG_2496.jpg    IMG_2500.jpg  IMG_2498.jpg