16-02-2019: Partij via Fromberg

Prima fietsweer voorspeld met een matig windje, 2 graden bij de start oplopend tot 15 graden.

Hub, Ruud, Mart, Frans P en Pe maken zich op voor een rit naar pauzeplaats Partij.

Hub en Pe nemen, tegen toch wel een fors tegenwindje, de eerste vlakke kilometers voor hun rekening over de Molenweg tot we links af ri Moerslag nemen.  Hier begin het  heuvelachtig gedeelte Libeek, Mheer, Noorbeek, Hoogcruts, afzakkend naar pauzeplaats Partij.

Tijdens de pauze, waar we getrakteerd werden door jarige Ruud, besloten nog een klimmetje, nou ja klimmetje, op de terugweg mee te nemen namelijk de oude Fromberg. Via deze kant word wel vaker afgedaald en maar weinig beklommen, daarom hebt je dan ook maar weinig fantasie nodig waarom dit zo is. Als ieder in zijn eigen tempo dit obstakel  heeft overwonnen is het leed nog niet geleden want hier sluiten we weer aan op de Fromberg wat betekent dat we toch nog een stuk moeten door klimmen. Gelukkig volgt na een klim meestal ook een afdaling en nemen wij deze van Colmont naar Winthagen.

In Vink en Terstraten liggen de laatste hindernisjes voor we Genhout bereiken  waar Hub zijn weg naar huis vervolgt en wij Elsloo in het vizier krijgen. Conclusie van de rit vandaag: prima maar vooral pittige rit (Ps Voor zover het helpt, goeie raad van mijn zwager. Het moet af en toe pijn doen, anders word je niet sterker.)  Mannen bedankt en tot de volgend ronde.

Afstand = 72 km          Hoogtemeter = 698 mtr          Gemiddelde = 22,6 mtr

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3388909687