15-05-2019: Banneux

Zoals in vorige verslag gemeld staat, vandaag Banneux op het programma. Huub, Frans T en P, Ger M, Piet J en Martin melden zich om even voor 9 uur om deze tocht met best wel wat hoogtemeters te ondernemen. Frans P had van zijn verschillende tochten naar Banneux  zijn “ Banneux Mooiste” in de Garmin geladen.  

Na een vlakke aanloop tot Withuis en het oplopende stuk Berneau/Bombaye met de afdaling naar Dalhem kon dit plan al in de prullenbak door wegwerkzaamheden die de doorgang naar Mortroux onmogelijk maakten. Geen nood Huub, met naast zich Martin, loodsen ons dan via Chenestre/Mortier/Blegny/ Bolland/Melen/Micheroux/Vivier/Soumgane/Olne/ Nessonvaux, ondertussen flink wat hoogtemeters overwinnend, naar Basse Fraipont, de hier gebruikelijke klim naar Banneux maar over de iets geleidelijker oplopende rue Du Havegne, langs de visvijver.

Kaarsjes aansteken en een korte pauze, met een niet al te vriendelijke bediening. Met het vooruitzicht dat de terug weg iets makkelijker verloopt gaan we vol goede moed weer op pad beginnend met de nog steeds in slechte staat verkerende afdaling naar Fraipont. Als je dan de klimmetjes die op de weg liggen van Nessonvaux naar Soiron, Xhendelesse en Jose, toch in de benen voelbaar zijn, ook voor groot gedeelte veroorzaakt door de felle tegenwind, heeft Huub nog een fietspad in petto dat verscholen ligt tussen de bosjes. Nu gaat dit verhaal ook niet helemaal op want in Thimister is het fietspad geblokkeerd en de doorgang onmogelijk. Dus maar weer de felle tegenwind trotseren wetende dat we Aubel naderen en dit inhoudt dat we weldra op bekend terrein terecht komen en op het prettig, ondanks de tegenwind, aflopend stuk van de Planck aan de laatste fase van de rit beginnen. Rest ons nog na de afdaling van de Sibbergrubbe de Stoepertweg maar gezien de al overwonnen hoogtemeters is dit voor niemand een probleem. 

Conclusie van vandaag: Fijne rit met klasbakken Huub en Martin, waar het achter hun rug goed schuilen was, bedankt daarvoor. Verstandige clubleden die berg-op hun eigen tempo aanhielden, prima zaak.  Kl………. Wind.  Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 133 km          Hoogtemeters = 1587 mtr          Gemiddelde = 23,1 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3651431696