15-04-2019: Thimister-Clermont

Goed fietsweer vandaag voorspeld ca 6 graden bij vertrek oplopend tot ca 16 graden met weer een behoorlijk sterk windje.

Met het oplopen van de temperatuur gaan de hoogtemeters ook stijgen als we te horen krijgen dat de rit naar Thimister op het programma staat. Jammer dat er maar 4 fietsers paraat staan. Kan gebeuren.

Huub, Piet C, Frans P en Ger M, zijn de gelukkigen, met Ger en Frans nog iets gelukkiger omdat ze gedurende de gehele rit in het spoor van klasbakken Huub en Piet hebben kunnen bivakkeren. ( PS: Ger en Frans hebben ook geen poging ondernomen met de nadruk op geen, om Huub en Piet af te lossen want beide kennende hadden hier hun fiat toch niet voor gegeven).  Vlakke aanloop tot Warsage waarna we de meeste hoogtemeters opbouwen in het heuvelachtige gedeelte tot in Thimister. Na de pauze nog wat meters klimmen naar La Clouse waarna we via De Plank geleidelijk afdalen ri Elsloo en de Kleverberg, na zoveel klimwerk, hier nog op ons pad tegenkomend niet veel meer voorstelt.

Geweldige mooie rit met fantastische vergezichten in de buurt van Thimister maar of de benen dit ook vinden zullen we morgen wel ondervinden. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 90 km          Hoogtemeters = 1015 mtr          Gemiddelde = 23,6 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3558706765

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb