14-08-2019: Eupen

Goede planning vandaag voor een rit naar Eupen, was trouwens door diverse omstandigheden verschillende keren opgeschoven. Op de vraag welke route Huub op het vizier had staan kwamen moeiteloos een aantal namen naar voren zoals Plombières, Montzen, Lontzen, Walhorn.

Prima bedoeld natuurlijk maar de eigenlijke vraag was, dit om je er geestelijk op te kunnen instellen, onder welke zwaarte-categorie de route zou vallen ... Light, Medium of Heavy. Het laatste was vandaag van toepassing.

Huub, Sjraar, Ger M, Ger H, Frans P, gastrijder Fred C en Joep, die 3 gasten (buddy’s) van Pergamijn had meegenomen, staan om 9 uur aan het vertrek. Bij deze fietsclub van Pergamijn fietsen mensen met een verstandelijke beperking. Samen met hun buddy’s zetten zij niet alleen een sportieve prestatie neer, maar werken zij ook aan hun persoonlijke groei. Behoorlijk op en neer lopende route tot aan Raeren waarna het fantastisch bosrijk gebied van  De Vesderstuwdam ( Wesertalsperre)  begint maar ook het slecht lopend wegdek dat niet echt tot de verbeelding spreekt. 

Snel weer vergeten als we in Eupen na ca 900 hoogtemeters een geweldige eetgelegenheid aandoen, en we door kersverse opa Joep getrakteerd worden, met onze dank daarvoor. Vertrekkend uit Eupen aflopende weg tot Baelen en wat zou het prettig zijn als dit tot Elsloo zou blijven duren maar helaas tot Henri-Chapelle zitten er nog enkele pittige pukkels in die het aantal hoogtemeters na de pauze met ca 500 mtr verhogen.

Hierna gaat het tempo de hoogte in, gesteund door het aflopend parkoers, onder andere via de Planck, alsmede de in de rug blazende wind en frontfietsers die nog genoeg in hun krachtentankje hebben en bereiken we zo gezond en wel weer onze thuisbasis.

Prima rit met geweldig gezelschap van de gasten van Pergamijn en de zich netjes aangepast hebbende Fred en Ger en de mannen van de B groep. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 126 km          Hoogtemeters = 1417 mtr          Gemiddelde = 24,7 km/uur

Gps gegevens :   https://connect.garmin.com/modern/activity/3950369757