13-10-2019: Plakken en poetsen

De mooiste oktoberzondag sinds jaren zeggen ze, en dat klopt, prima temperatuur, Frans nog effe naar huis om wat kleren te wisselen. Lijkt wel of iedereen dit nog wil meenemen, laatste keer de korte boks? Met negen, ja negen, aan de kerk: Frans T en J, Martin, Francien, Silvio, Richard 1, Piet C, Ger H en Henk. Op klokslag negen uur vallen er plots grote druppels uit de lucht, en we vluchten het kerkportaal in, heeft wel iets.

De weg wel nog zeikenat van de plensbui van een uurtje geleden. Daar zullen we nog veel plezier aan beleven, de fietsen zijn binnen een mum smerig, net als de benen broeken en de shirtjes.

Lang kunnen we niet genieten van de ambiance, binnen drie minuten zitten we weer op de fiets, op weg naar Schimmert - Nuth - Weustenrade en langs de golfbaan van Voerendaal naar het fietspaadje naar Ter Worm. Hier doen we een toeristisch rondje en sluiten af met de vervelende klim van V'daal naar H'berg en de koffie in Trintelen. Er valt veel bij te praten.

Terug via weer eens een andere route tot we in Klimmen worden getroffen door een lekke tub van Frans en Francien. Op twee fronten wordt gezocht naar oorzaak, geplakt en opgelegd. Mooi op tijd na 58 km en 390 hm weer terug op honk. Voor de tuinslang en poetsbeurt.

PS een tip voor wie houdt van een perfect uitzicht, bezoek eens het restaurant/terras van de golfbaan, gewoon binnenlopen.

PS voor de MTB liefhebbers, op 23 november wordt nieuwe MTB route geopend vanaf Watersley, je kunt de proploog meemaken en een clinic volgen op 23 nov. Onderaan deze pagina de uitnodiging. Zie de link naar MTB routes.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4153755409

kerkportaal.jpg

 Hierbij nodigen wij u uit voor de opening van twee nieuwe mountainbikeroutes. Het betreft de Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen MTB Route en het Watersley NK Parcours 2019.
 
De Watersley-route voert van het Watersley Sports & Talentpark naar het Tom Dumoulin Bike Park, het NK-parcours is de route waarop het NK MTB 2019 werd verreden. De eerste verbindt twee hotspots voor de fietssport in de Gemeente Sittard-Geleen, de tweede vormt een ware uitdaging voor de sportieve mountainbiker.
 
MOZL realiseerde de Watersley-route in nauwe samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en is trots dat Watersley Sports & Talentpark zich vanaf het begin als sponsor aan deze route verbonden heeft. De sponsoring is in de naam van de route tot uitdrukking gebracht.
Het NK-parcours op Watersley werd ontworpen door Bart Brentjens, winnaar gouden medaille mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Atlanta 1996 en de bronzen medaille op die discipline tijdens de Spelen in Athene 2004.
 
De opening vindt plaats op zaterdag 23 november.
 
Het eerste onderdeel betreft de openingsrit van de Watersley-route vanaf het Tom Dumoulin Bike Park. Wie daarbij wil deelnemen, verwachten wij op het startpunt om 13.00 uur. De tocht voert naar Watersley en u kunt na afloop van het programma op eigen gelegenheid terugkeren. De route stelt geen bijzondere eisen aan uw conditie, maar uiteraard dient uw materiaal in orde te zijn en is het dragen van een wielerhelm verplicht.
 
Het tweede onderdeel van het programma is de officiële opening, aanvang 14.30 uur, gevolgd door een demonstratierit op het NK-parcours door de top-mountainbikers Bart Brentjens en Milan Vader. Zij laten zien wat die route voor de mountainbiker in petto heeft. Aansluitend is er voor alle belangstellenden een mtb-clinic, waarbij aandacht wordt gegeven aan diverse rijd-technieken, zoals: kijk-techniek, klim/afdaal-techniek, juiste remtechniek.
 
Samengevat: zaterdag 23 november 2019

  • Ontvangst op Tom Dumoulin Bike Park: 13.00 uur
  • Openingsrit Watersley-route
  • Ontvangst op Watersley Sports & Talentpark: 14.30 uur
  • Officiële opening
  • Demonstratierit NK-parcours
  • MTB-clinic.
  • Terugrit naar Tom Dumoulin Bike Park op eigen gelegenheid

 
Adressen:
 
Tom Dumoulin Bike Park
Lissabonlaan 40
6135 LE Sittard
 
Watersley Sports & Talentpark
Watersley 31
6132 KA Sittard
 
Op beide locaties is voldoende parkeergelegenheid. Mountainbikers kunnen op Watersley hun bidon met sportdrank bijvullen.
 
Bent u bij de opening aanwezig, laat dat dan s.v.p. even weten via communicatie@mozl.nl. U kunt hier ook terecht voor eventuele vragen over het programma.
 
Graag tot ziens op 23 november.
 
Namens de organisatie van de opening,
 
Klaas Bos en Veroon Bessems
Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg
Watersley Sports & Talentpark