13-04-2019: Haaren

Gekozen vandaag voor een kortere rit ook ivb met de weersvooruitzichten. Haaren is dan de ideale plek om naar toe te fietsen ook al omdat we meestal kiezen om voor de pauze met de wind tegen te beginnen. En wind was er vandaag ook en wel een ijzig koude.

Huub en Frans P beginnen aan de rit met in hun spoor Ruud, Sjraar, Ger H en gastrijder Fred C.  Of het  met de 13 te maken heeft wie zal het zeggen maar net als woensdag, net warm gedraaid, of het vervloekte woord "lek" is te horen en dat van de zelfde persoon alleen nu de achterband. Hopelijk is er niemand die denkt zou hij zijn materiaal wel in orde hebben. Gelukkig is vervangen van het binnenbandje nu niet zo’n probleem tot Fred ontdekt dat er een flinke jaap zit in de buitenband.

Wie kun je dan beter als medefietser bij je hebben, natuurlijk Fred allen al omdat hij hiervoor ook het juiste materiaal voor bij zich heeft.

Wat ook wel motiverend werkt is het aantal ogen die op je gericht zijn tijdens de werkzaamheden en de bemoedigende woorden de band niet te hard op te pompen zodat je je iets meer zult moeten inspannen. Eens zei iemand elk nadeel heeft zijn voordeel en in dit geval mocht Frans achter aansluiten en nam Fred zijn plaats in, tot iets voorbij Linne, waar Fred en Ger de weg naar huis inzetten.

Hier is Sjraar, die ook steeds beter begint te fietsen, weer paraat en leidt ons samen met Huub naar ’t Berghoes. Tijdens de pauze zien we de eerste donkere wolkjes al voorbijtrekken gelukkig wel in de richting die we nemen zodat we hopelijk van deze narigheid gespaard blijven. Helaas als we in Gangelt het wildpark hebben verlaten worden we kortstondig begeleid door wat hagelkorrels. Huub die in Oirsbeek zijn weg naar huis vervolgt zal de tweede bui, net als wij overigens, net voor kunnen blijven.

Bedankt mannen voor de relaxte rit tot de volgende ronde.

Afstand = 82 km          Hoogtemeters = 394 mtr          Gemiddelde = 25,5 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3551923423

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb