12-10-2019: Gemmenich via Grote Flap

Zaterdag, belooft een mooi weekend te worden. Drukte aan de kerk, de C groep in overtal, de B groep met vier man paraat. De C mannen en vrouwen zoeken het vlakke terrein op. Maar Hub wil naar Gemmenich, en we volgen 'm graag. Wie zijn 'we': Sjraar, Ger en Henk.

Voor de heenweg kiest Hub een eeeerg lang niet meer gereden weg, staat nog op z'n bucketlist zoals dat tegenwoordig heet. De lange klim vanuit Mechelen naar Vijlen via Hilleshagen, op aangepast tempo, onder het motto 'we blijven bijeen' of in ieder geval binnen zicht. We passeren ook enkele velden met gele heerlijk ruikende bloemetjes van mosterdzaad, niet te verwarren met koolzaad.

Via Wolfhaag geraken we in Gemmenich, om de honger nog wat aan te wakkeren in het dorp meteen links omhoog tot buiten de woningen, het weggetje heet mooi 'kattekopf'. In Gemmenich pauze bij café Kerff, we worden goed verzorgd en nemen de tijd.

Terug over Sippenaken en de Grote Flap naar Teuven, op naar de Plank en via Banholt-Margraten-Welsden naar Elsloo waar we met 80 km en 900 hm op de klok arriveren. Weer een mooie route, driewerf ... voor routeleider ...

PS De lucht betrekt beetje, Sjraar oppert dat het mss nog gaat regenen, neen toch, is niet voorspeld. Maar binnen kwartier vallen de eerste druppels van een korte bui. Thuis gekomen nestelen we ons achter de buis, en zien Bau de Ronde van Lombardijen winnen, een mooie dag.

de route  https://connect.garmin.com/modern/activity/4148788629