12-08-2019: Onverwachte kuitenbijters

Maandag, klimdag. Vanwege dreigende regen houden we het vandaag dichter bij huis. Hub heeft z'n geheugen gepijnigd om weer eens iets nieuws voor te schotelen in Zuid Limburg. Hij liet ons verder in het ongewisse over wat hij in gedachten had. Het gezelschap: Hub, Sjraar, Frans P, Ger M, Piet C en Henk.

Bij het Lampenpaleis rechtsaf richting de fietssnelweg richting Rotem waar we de Molenweg oppakken. Achter in het pelotonnetje gissen Frans en Henk naar de eerste onverwachte helling .... bij het theatertje omhoog naar Berg&Terblijt? ... neen dus ... vanuit huize St Jozef omhoog ri Cadier&Keer? .... neen dus ... vanaf de molen de Bronckweg omhoog naar Cadier&Keer? .... ja dus! De volgende is ook weer raden .... het wordt de Dikkebuiksweg. Wie die naam bedacht heeft? Mooie aanloop via een bruggetje over het ZLSM spoortje. Het begin is stevig, na de splitsing lekker lopend met mooi uitzicht over ons mooie Limburg. In Eijs richting Zumpelveld, en bij kasteel Goedenraad schuin rechts onder spoor door over de Goedenraadsbergweg weer omhoog, naar Baneheide. Tijd voor koffie in Wittem.

De stemming was opperbest, eerst een dompertje voor wie Fortuna aan de gang heeft gezien, maar toen iemand (ik noem geen naam om vervelende tweets te voorkomen) een complimentje uitdeelde aan de charmante bediening klaarden de gezichten op en kwamen verhalen en herinneringen los.

De terugweg is altijd weer een punt, vaak 'zo kort mogelijk', of 'zo vlak mogelijk' tot 'als we maar droog thuis komen'. Via de Fromberg en Ransdaal naar Weustenrade, in de verte doemen donkere wolken op, tijd om er een eind aan te breien. Na 83 km en 840 hm mooi op tijd weer thuis, onder genot van de eerste donderslagen. Een mooie rit, met dank aan de routeleider en het gezelschap.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3942777859

PS: Woensdag naar Eupen, vertrek om 09 uur.

 

hieronder het spoorbruggetje bij Wijlre.

Afbeeldingsresultaat voor Kleinveldjesweg, Wijlre