10-04-2019: Bloesemtocht Tongeren

Vandaag stond de tweede iets langere, in dit geval relatief vlakke Bloesemtocht Borgloon via Tongeren op het programma.

Vervroegd vertrek 9.30 uur zou helpen toch weer redelijk op tijd terug in Elsloo te zijn ware het niet dat Hub zijn routekennis raadpleegde en door verschillende redenen de tocht deed aanpassen.

Tongeren dat in het verlengde ligt van Borgloon is gaat het worden voor Hub, Ger M, Frans P, Martin, Ruud, Pe, Sjraar en Piet J. Het ½ uurtje wat we vroeger waren gestart wordt gelijk teniet gedaan als we lek hebben op een wel erg vervelend plek namelijk op de autowegbrug naar België toe. Niet dat een bandje verwisselen een ½ uur duurt maar als er gestunteld word en er een band die ook lek is word gemonteerd maak je met de CO2 patronen het dubbel verlies in tijd niet meer goed. Vol goede moed vervolgen we de voorgenomen rit naar pauzeplaats Tongeren waar je onderweg er naar toe een 'alleen op de wereld' gevoel opdoet. Prachtige veredelde veldwegen, bijna helemaal autovrij, bloesem in opkomst wat wil de mens nog meer.

De terugweg geeft een bijna zelfde verhaal met een verschil dat we hier met nog een natuurelement te doen hebben n.m. de behoorlijk sterker wordende tegenwind. Huub en Martin maken er geen punt van dat we achter hun rug profiteren en leveren ons na ca 100 km, met achteraf gezien geen geheel vlakke rit als je 636 hoogtemeter in ogenschouw neemt, in Elsloo af.  

Bedankt mannen voor de mooie rit en tot de volgende ronde.

Afstand = 100 km          Hoogtemeters = 636 mtr          Gemiddelde = 24,5 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3543794448