Naar Linne

Woensdag 9 januari 2019, wederom een winterdag met 4 graden op de temp.meter. De weergoden hebben belooft dat het droog blijft en er is nog kans op zon in de middag. Dit heeft zelfs 10 leden aangespoord om, om tien uur aan de kerk te staan voor vertrek. Huub, Louwrens, Ruud, Toos, Erna, Géne, Pé, Lei, Ben en Piet J.

We maken er vandaag een gezamenlijke rit van voor zowel de B als C groep, besloten is om Linne aan te doen. In een straf tempo gaat het richting het zuiden de brug bij Kotem over, wind in de rug. Echter als we naar het noorden draaien dan hebben we de noordwestenwind vol op de kop. Huub en Piet nemen het voortouw en de rest er achteraan. Via Maasmechelen-Leut, Vucht, Stokkem, Heppeneert naar Maaseik. In Maaseik besluiten Lei en Louwrens die vandaag niet de goede benen hadden om terug te draaien naar Elsloo. Pé neemt dat zelfde besluit omdat hij voor de middag weer thuis moet zijn. Na wat hobbels en knobbels (wegwerkzaamheden) genomen te hebben achter Ophoven fietsen we over de pas aangelegde fietspaden langs de jachthaven de Spaanjerd. Licht beukend tegen de wind in komen we via Kessenich in Thorn aan. Net voor het bord Thorn de eerste lekke band, achterband van Géne, zo handig als Géne is was dat in tien minuten gefikst. Snel weer op de fiets en door, helaas honderd meter verder, weer lek, nu de achterband van Ruud. We moeten nog een half uur, dus op pompen en proberen Linne te halen. We schroeven het tempo op om de tijd te korten, via Paneel en Heel, komen we aan in Linne. Terwijl wij aan de koffie gaan monteert Ruud met behulp van Géne een nieuw binnenbandje. In de pauze hebben we het over de social media hoe de mensen bij de neus genomen worden en bestookt met reclame. Als we weer lekker opgewarmd zijn nemen we afscheid van Toos want die gaat bij haar zus in Linne op de koffie. Via de sluis en waterkrachtcentrale verlaten we Linne op weg naar Montfort, Echt, Susteren, Nieuwstadt, Limbricht, Einighausen, naar Urmond.

Bij het opgaan van de verhoging langs de Valk in Urmond, breekt de ketting van de fiets van Piet. Samen met Erna, Ruud en Géne wordt besloten Piet te duwen, Géne zet zich schrap en duwt Piet de brug over, hij neemt de hele weg tot in Nieuwdorp voor zijn rekening, normaal is Géne nogal verbaal tijdens de rit, echter vanaf Urmond bleef het muisstil. Na 90 km met een gemiddelde van 21 km/ uur en 282 hoogte meters arriveren we weer in Elsloo. De warme douche is vandaag uiteraard voor Géne.