08-09-2019: Voshoes op de Schweiberg

Zondagmorgen half negen, een kleine bui bij vertrek, maar in miezer condities toch maar vertrokken, wetende dat het beter moet worden. Met drie man, Frans J (jawel, weer terug na revisie), Richard II en Henk. Doel is de Schweiberg, bezoekje aan de nieuwe vestiging van Berry Vos bovenop de berg.

Tot Hulsberg nog miezerig en verder droog, goed gegokt, de thuisblijvers zullen balen. Maar aan ons geluk komt een einde. Bij inrijden van Mechelen, in de bocht, gaat Richard plotseling onderuit. Henk kon net ontwijken, gelukkig geen tegenliggers! De schade: krassen en schrammen op Richard en aan de fiets. Al snel snappen we het bord voor de bocht "Fietsers let op!! Bij regen glad wegdek", zie foto. Blijkbaar wordt het rode asfalt spekglad bij regen, weer iets geleerd, wel op een harde manier.

We pakken ons en Richard weer bij elkaar en zien hoe de Schweiberg gaat. Die gaat goed, R snel uit zicht, boven bij 't Voshoes pakken we pauze. Nog geen openingstijd, maar de deur is open en Berry wenkt ons naar binnen. Berry heeft Banholt verruild voor Schweiberg, dezelfde hartelijkheid, dezelfde koffie, hetzelfde borreltje likeur/slagroom erbij. De krassen van Richard worden met water en sterilon behandeld. De valpartij is een bruggetje naar het dodelijke ongeval tijdens de ODS classic. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook vandaag weer gemerkt dat de remweg bij regen veeeeel langer is dan droog. Enne ... Frans is back again.

De terugweg loopt gesmeerd, na 60 km weer terug in Elsloo. Tot woensdagavond.

IMG_2408.jpg img