07-10-2019: Ubach Palenberg

Ondanks het sombere weerbeeld toch zes fanaten aan de start: koersleider Hub, met Ruud, Ger M en Ger H, Henk en gastrijder Fred. Hub koos direct en vastberaden voor een rit naar Ubach Palenberg. Een vlakke rit?? Ja, ja!
Al na enkele kilometers werden we geconfronteerd met de moeilijke klim in Sweikhuizen. Ondanks de nog niet opgewarmde spieren voor niemand een probleem, ieder op eigen tempo omhoog.
Direct na de klim werd het peloton gedirigeerd richting Merkelbeek, rechtsom de mooie Clemenskerk een nieuw mooi fietspad richting Schinveld. Daar duiken we smalle paadjes in, langs de Rode Beek, op weg naar Brunssum, eerst het Schutterspark en dan de ruige Brunssumer heide. Ruig vooral ook doordat bochtige pad steeds maar op en afging, korte steile klimmetjes, leek wel een interval training. De hoogtemeter tikte ongemerkt alsmaar aan.
Langs de kerk van Eygelshoven, klimmen we omhoog naar het plateau met de watertoren aan de horizon. Nog een keer af en op en dan afdalen naar Rimburg.
Pauze bij de plaatselijke bakker in Ubach Palenberg. Het aloude 'Kännchen Kaffee' is ingeruild voor een simpele 'Große Tasse Kaffee'. We missen toch Frans een beetje, hoe zou het hem vergaan op de Griekse eilanden? nog tijd en zin voor een fietstochtje? We zullen het wel horen als ie terug is.
De terugweg werd in gesloten formatie afgelegd, soms een tandje terug schakelend, voert langs de Worm, en langs de Rode Beek richting Etzenrade.
Weer een mooie rit. Afstand 85 km, ruim 23,5 km/uur gemiddeld en voor een vlakke rit toch nog een onverwachte 620 hoogtemeters. Complimenten voor koers directeur Hub!

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/4137800902

Watertoren Rimburg

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb