07-08-2019: Schweiberg/Aubel/Blegny

Acht leden van TC Elsloo aan het vertrek om 10 uur, te weten Sjraar, Ger, Frans P, Frans T, Martin, Piet J, Joep en Huub.

Maandag had Huub zijn knie op het vlakke getest daarom wilde hij hem vandaag testen op het heuvelachtig parcours ook met het oog op de een aantal keren uitgestelde rit naar Eupen die weer als voorbereiding geldt voor de rit naar Spa.

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Als je hem zo bezig ziet op de fiets, het kopwerk niet schuwend, bergop plus forse tegenwind, kunnen we alleen maar concluderen dat althans zo fietsend gelukkig niet veel mis kan zijn met zo’n knie. Tot aan de Schweiberg weinig last van de te overwinnen hoogtemeters, maar het nu gekozen traject tot pauzeplaats Blegny houdt in dat het op en af zich in rap tempo achterelkaar opvolgen. Tijdens de pauze besluiten we niet de drukke weg naar Withuis te benutten maar de iets meer autovrije route via Bombaye, Warsage, Voeren, Mesch en we zo de alom bekende Molenweg, met veel wind in de rug, onder onze wielen door malen. Putstraat in Schietecoven is het laatste obstakeltje dat we gezamenlijk overwinnen, vooraleer we na weer een meer dan prima verlopen rit, iedereen voldaan weer zijn thuisbasis op kan zoeken.  

Afstand = 95 km          Hoogtemeters = 977 mtr          Gemiddelde = 24,2 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3926170382