06-07-2019: Mons Bombaye en Slavante

Zaterdag, weer een mooie dag, en dat vieren we met ons vieren: Hub, Sjraar, Ruud en Henk. Heuveltjes vandaag, na al die vlakke korte ritten in tropische omstandigheden, en met Spa op het programma op woensdag 7 augustus.

Rustig beginnen vandaag, naar Visé via omweg. Die omweg liep over de Geulhemmer en daarna op en af tussen vlasvelden door naar Warsage. Het op een na mooiste stukje is de afdaling naar Mons Bombaye, dan als contrast de buitenwijken van Visé en aanlanden op het bekende caféterras. We worden geholpen door een wat onwennige spierbonk, volgens Ruud duidelijk een bodybuilder. Onze Rieu passeert de revue, je houdt ervan of niet, maar een belevenis blijft het. We zijn nog onwetend over eentje meer van "ons" die de eerste rit van de Tour zal winnen, eentje uit Ysselsteyn, natuurlijk Mike Teunissen.

Terug lover het jaagpad naar M'tricht op weg naar de zonneberg, maar vandaag niet langs onze Rieu, maar over twee steile haarspelden naar Slavante en door een smal mergelpoortje heen (het mooiste van de dag). Een blik in de ENCI groeve, de Muizenberg, weer langs de kanaal en aanlanden na 87 km en 660 hm bij de Dikke Stein. We schuiven aan bij de harde kern van de C groep, en fijn dat ook onze Ernest aansluit. Na een paar glaasjes hersteldrank huiswaarts voor de Tour.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3822478223

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Linum_usitatissimum_field%2C_Vlasveld.jpg  Afbeeldingsresultaat voor slavante maastricht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb