06-06-2019: Rondje van de baas

Woensdagmorgen, 7 man aan de start: Jean, Bert, Theo, Frans P, Ger M, Chrit en Henk. Ben en Hub en Jan zijn d'r niet, dus we moeten zelf aan de slag. Frans heeft een mooie route naar Tongerlo op de garmin staan, en we besluiten om die te volgen.

De snelwegbrug over en langs de kanaal op weg naar het begin van een voor ons nieuw fietspad, in het groen achter Euroscoop, uitkomend bij een water-recreatiegebied in ontwikkeling, Terhills Cablepark. Dit smaakt naar meer .... maar een hekwerk verspert de weg, en we moeten de garmin route verlaten ... en zien die pas weer op het scherm verschijnen in Tongerlo. Verderop zijn bouwvakkers druk in de weer bij een betonnen gebouw, we fantaseren wat het gaat worden, een energiecentrale? maar het blijkt een welness centrum te worden, voor de genieters onder ons om te onthouden. Nog een paar keer linksaf ..... en we zijn terug bij het water-recreatie gebied ... 'een rondje van de baas'. Jean pakt ons bij de hand door de mijnkolonie Eijsden, en we pikken het kanaal weer op linea recta richting Tongerlo. Maar... bij Neeroeteren een omleiding, verderop weer eentje, lopen vast bij een betoncentrale, erg veel afgewaaide taken en toppen uit populieren, en geraken uiteindelijk toch in Tongerlo. Maar ... het café is gesloten, we pakken ons weer bijeen en verderop landen we bij de Kieper langs het kanaal. Onder het genot van het gebrul van de bladzuiger van de kastelein die druk in de weer is om het terras vrij te maken van bladeren, praten we na over de toch wel verrassende rit, de memorial van volgende week woensdag 12 juni (vertrek 09.00).

De terugweg begint meteen al goed met een omleiding die ons naar een doodlopend fietspad brengt. Wel een lichtpuntje, een opvliegende gele vlinder, de Koninginnepage, de grootste vlinder in onze streken. 

Exemplaar uit Israël

In Neeroeteren komen we weer op bekend terrein, en achter de kopmannen Frans en Ger gaan we zonder onderbreking door naar Elsloo, waar we na ruim 90 km neerstrijken bij de Dikke Stein. Frans, bedankt voor een rit vol verassingen, en fijn te zien dat we de snelheid hebben aangepast zodat iedereen met een voldaan gevoel terug kan zien op een mooie rit.

de Route om niet na te fietsen: https://connect.garmin.com/modern/activity/3718992056

 

Terhills.jpg

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb