04-08-2019: Slenaken de Smockelaer

Liefst 6 man aan de start: Wil, Martin, Piet C, Piet J, Frans T en  Frans J. Op het programma stond een “bezoek” aan de kolenmijnen in België (Blegny) maar omdat een paar van de deelnemers nog wat pluspunten moesten verzamelen en om uiterlijk 12 uur thuis wilden zijn, maar gekozen voor een “vrije” route. Frans T had nog een fietstocht (fiets 3 daagse van Elsloo) in de namiddag op het programma staan en is voor de pauzeplek  afgezwaaid om niet al zijn kruit vroegtijdig te verschieten.

Pauzeplek was dit keer De Smockelaer in Heijenrath. Onderwerp was: de jeugd in de wielersport. Twee nieuwe toppers, de nieuwe tourwinnaar en een nieuw 19 jarig talent van België.  Beiden verpulveren  momenteel zo een beetje de oude garde. Verder: Piet J was afgelopen woensdag door een wesp gestoken, precies tussen de ogen. Hij heeft enkele dagen met een dik gezicht rondgelopen. Vandaag was hij weer top en de knapste van de groep! Na de pauze is Piet C , zoals gebruikelijk, afgezwaaid om nog een extra lusje te gaan fietsen.

In de afdaling van de Loorberg reed Wil zijn voorband stuk. Inmiddels was de rest van de uitgedunde groep al uit het zicht verdwenen. De telefoon bood uitkomst waarna Piet en Frans J assistentie hebben geboden. Een dikke snee in de buitenband. Met behulp van een stuk binnenband het gat zo goed als mogelijk gedicht, waarna hij in aangepast tempo huiswaarts is gefietst. Iets later dan normaal weer terug in Elsloo met 85 km op de teller, 770 hoogtemeters en een gemiddelde van 27 km/h.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3915730547  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb