Na weeekenlang te veel regen, te veel sneeuw, te glad, te vies, te koud werd de draad weer opgepakt. Het begon met een appje van Hub en al snel haakten er meer aan, tot we met 6 aan de kerk stonden: Hub, Piet C, Ruud, Pe, Mart en Henk. Droog, paar graden boven nul, en een aardig windje uit zuidwesthoek. Na wat heen en weer gepraat besloten om Aubel aan te doen, maar dan wel de light versie. Zo gezegd, zo gedaan. Met Hub samen met Piet op kop, de rest uit de wind erachteraan, richting Warsage, Neufchatteau, en langs Valdieu naar onze pauzeplaats.

Onder genot van koffie en cola wordt er bijgepraat. Via wat bruggetjes belanden we bij .... de tandartsen, wat ze wel maar vooral wat ze niet kunnen of willen, van kastjes naar de muur, iedereen doet een duit in het zakje ... Ben blij met die van mij, houden zo. We krijgen nog een appje van Erna, die een lekke band heeft gekregen op haar trainingsritje vlak bij huis ... Ook een blik naar voren, suggestie om door het jaar een paar lange ritten te prikken, geeft een doel om naar toe te werken, een stapje extra zetten om goed beslagen ten ijs te komen voor een ritje naar Spa of ....

Terug linea recta, nu met ook Pe aan de kop van ons groepje. Temperatuur aangenaam, soms een flets zonnetje, genieten. De thuisblijvers hebben ongelijk. Na 80 km met een voldaan gevoel weer in Aelse aangekomen. Woensdag de volgende rit, hou de app in de gaten. En Hub, bedankt voor de mooie rit.