01-07-2019: Kanne of toch Sluizen ?

Vandaag maandag met het oog op woensdag een kort en rustig vlak ritje op het programma ri Kanne heeft Huub bedacht. Hub B en Ger M nemen het voortouw en nemen in hun kielzog Frans P, Sjraar, Erna, Ruud, Piet C en Jan C mee.

Gelijk zie je aan Ger dat zijn fietsprestatie bij zijn eerste dag al met sprongen om hoog schiet alleen al omdat hij bevrijd is van het zware arbeidsjuk en is toegetreden tot het rijk van de pensionado’s. Waar hij misschien wel nog aan moet wennen zijn de priemende ogen van Piet, maar gelukkig als deze te priemend worden wisselt hij zijn koppositie effe voor Kanne in. Normaal fietsen we netjes met zijn tweetjes naast elkaar, maar opeens zijn het er op de koppositie drie. Als dan het plan van Huub, onder het mom van als we naar Sluizen fietsen, wat zogenaamd ongeveer even ver is, dan geef ik een rondje, moeten we toch een nog nader in te stellen commissie, na de rit een onderzoek laten instellen. Uitslag hiervan t.z.t. of hoogstwaarschijnlijk niet.

Geen zeurzakjes onder ons dus naar Sluizen. Hier stellen onze Belgische Limburgers ons teleur in het centrum geen enkele gelegenheid open voor een natje en/of een droogje. Millen, Heukelum en Vroenhoven brengen ook geen oplossing, maar net als de nood het hoogst is komt de redding nabij in de vorm van een bakkerij langs een drukke weg ri Veldwezelt waar behalve vla en gebak ook nog koffie en cola in de aanbieding is.

Jan die keurig zijn belofte nakomt en Ger die iets van zijn dikke meegekregen bonus moet inleveren delen hier gezamenlijk de rekening met natuurlijk onze hartelijke dank vergezellend. Rustig is het rondje zeker wel vooral als Erna dit ook nog doet beamen. Wat het korte betreft zitten we, mede door het zoeken naar een terras, iets ruimer in de kilometers en als we deze toch niet terug kunnen draaien, sterker nog gebruiken we de mooie fietspaden van Gellik, Bessemer richting Maasmechelen, om na een mooie  rit van ca 95 Kilometer, in Elsloo te arriveren. Bedankt mannen en dame tot de volgende ronde. 

Afstand = 95 km          Hoogtemeters = 458 mtr          Gemiddelde = 25,7 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3802021045