01-04-2019: Vetschau/Orsbach

Maandag 10 uur koude wind 5 graden droog  goed fietsweer.

Goede opkomst te weten Hubert, Lei, Piet J en C, Ger M, Frans P en J, Huub en Sjraar. Partij was de route die Huub op de harde schijf had geprogrammeerd met de toevoeging via Klinikum in Aken.

Start via Catsop naar Geverik waar Lei besluit de vrij pittige start voor gezien te houden en zijn eigen plan te trekken wat een wijs besluit is zodat hij aan zijn eigen opbouw in plaats van roofbouw kan werken. Met Huub en Pe op kop, volle wind tegen, bereiken we via geaccidenteerd terrein Welten waar we het  bosrijk gebied naar de buurtschap De Euren bereiken en de Bremmersweg opzoeken overgaande in de Buldersweg die dan weer uitmond achter Imstenrade op de Zandweg met stijgingspercentage van 6 % tot Maximaal 12,2%.

Als we via het industrieterrein de Beitel enigszins op adem zijn gekomen, afscheid nemen van  Frans J en Hubert die verstandig aan hun opbouwkilometers hebben voldaan, kunnen we ons gaan voorbereiden op de volgende verrassing namelijk de klim van Horbach naar Seffelt die een stijgingspercentage heeft van maar max 9 %. Een lange afdaling langs het beschermd natuurreservaat van Orsbach brengt ons dan naar de pauzeplaats Partij. De regelmatige lezer heeft de naam van Piet C nog niet vernoemd zien worden, normaal gesproken niet gauw van de kop af te krijgen en  nu achteraan mee fietsend. Wel opvallend de beenkleding die Piet draagt, ca 20 cm boven de sok hoogte en ca 20 cm onder de broekspijp een beetje hilarisch  gezicht. Zou hij een nieuwe mode trend voorzichtig willen introduceren.? Tijdens de pauze komt de aap uit de mouw Piet heeft zijn beenwarmers verwisseld met zijn armwarmers kan gebeuren nietwaar.

Waar een pauze al niet goed voor is. Ook aan Ruud zijn wens om via de Goudsberg naar Walem en nog enkele pukkeltjes onderweg naar Elsloo te overwinnen word gehoor gegeven waarna we naar weer en leuke rit met wat klimwerk voldaan arriveren.   

Complimenten aan alle volbrengers van de rit maar vooral aan Huub en Pe voor het kopwerk.

 

Afstand = 82 km          Hoogtemeters = 693 mtr          Gemiddelde = 24 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3516383413